UniCredit şi-a propus ca 20% din persoanele din conducere să fie femei în 2022

UniCredit şi-a propus ca, până în 2022, o cincime din posturile de conducere să fie ocupate de femei şi va desemna un membru al conducerii executive ca persoană responsabilă cu echilibrul de gen, potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES.
Economica.net - lun, 08 oct. 2018, 09:52
UniCredit şi-a propus ca 20% din persoanele din conducere să fie femei în 2022

Aceste decizii, luate la nivel de grup, fac parte din Planul de acţiune al băncii privind diversitatea şi ca urmare a angajamentelor sale asumate odată cu aderarea la Carta privind Femeile în Finanţe în iulie 2018.

„Diversitatea este un factor crucial pentru asigurarea inovării şi rezultatelor sustenabile. UniCredit, în calitate de bancă pan-europeană, beneficiază de forţa sa de muncă diversificată şi suntem pe deplin dedicaţi creării unui mediu de lucru pozitiv, în care toate talentele, abilităţile şi experienţa sunt puse în valoare, diferite puncte de vedere putând fi astfel exprimate în mod deschis”, a declarat Jean Pierre Mustier, CEO al UniCredit, citat în comunicat.

El a adăugat că acest aspect este esenţial pentru atingerea obiectivului de a deveni unul dintre cei mai buni angajatori din sectorul financiar european.

„Echilibrul de gen este o parte importantă a acestui aspect şi mai avem mult de lucru în acest domeniu. Luăm măsuri decisive pentru îmbunătăţirea continuă a diversităţii şi a echilibrului de gen la toate nivelurile Grupului, iar ţinta de 20% până în 2022 este un exemplu clar în acest sens’, a adăugat oficialul băncii.

Astfel, vor fi stabilite ţinte specifice legate de echilibrul de gen pentru selectarea conducerii superioare, incluzând ţinte referitoare la diferenţa de salarizare între bărbaţi şi femei/echilibrul de gen şi la iniţiativele privind diversitatea de gen la un nivel mai general.

De asemenea, au fost stabilite ţinte suplimentare, atât la nivel de grup, cât şi la nivel local, cum ar fi creşterea numărului de femei în cadrul procesului de promovare pentru rolurile de lider, monitorizarea listei scurte de distribuţie şi asigurarea de şanse egale pentru femei în cadrul procesului de recrutare.

Progresul asociat cu ţintele referitoare la diversitate şi incluziune este monitorizat prin Tabloul de bord privind echilibrul de gen şi publicat extern în Raportul integrat anual la nivel de grup.

Ţinta de 20% la nivel de grup va face parte din Planul de acţiune al băncii privind diversitatea lansat în 2017, cu accent pe dezvoltarea şi susţinerea diversităţii la toate nivelurile prin iniţiative specifice legate de: recrutare şi talent; dezvoltare profesională; remunerare; echilibrul muncă-viaţă personală; informare şi educaţie.

În 2018, a fost înfiinţată o Comisie pentru Diversitate şi Incluziune pentru a monitoriza progresul acestor iniţiative.

Te-ar mai putea interesa și
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea pet-urilor, a declarat, vineri, ministrul Mediului, Mircea Fechet,......
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane de lei în doi ani și jumătate
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane ...
MAMBricolaj Ghencea, cel mai nou magazin al rețelei care comercializează materiale și accesorii pentru mobilă, brand ...
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de ...
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul ...