VIG: Estimările pentru operaţiunile din România, revizuite din cauza „evoluţiei actuale a pieţei şi situaţiei politice tensionate”

Profitul operaţiunilor din România ale Vienna Insurance Group (VIG) ar fi crescut cu 20,7%, excluzând deprecierea fondului comercial, iar managementul a luat decizia de a revizui estimările privind evoluţiile viitoare, din cauza "evoluţiei actuale a pieţei şi situaţiei politice tensionate", se arată într-un comunicat al companiei, în care sunt prezentate rezultatele financiare la şase luni, transmis marţi AGERPRES.
Economica.net - mar, 28 aug. 2018, 08:17
VIG: Estimările pentru operaţiunile din România, revizuite din cauza

„În România, evoluţia actuală a pieţei şi situaţia politică tensionată au determinat managementul să revizuiască estimările privind evoluţiile viitoare. Pe baza practicilor de evaluare conservatoare binecunoscute ale VIG, a fost efectuată o depreciere a fondului comercial al companiilor din România de aproximativ 50 milioane de euro. Excluzând deprecierea fondului comercial, profitul operaţiunilor din România ar fi crescut cu 20,7%. Per ansamblu, capacitatea Grupului de a obţine câştig operaţional rămâne la un nivel excelent”, se menţionează în comunicatul citat.

La nivel de Grup, VIG a înregistrat, în intervalul ianuarie – iunie 2018, prime de 5,150 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creştere cu 3,6%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În general, excluzând scăderea în continuare a subscrierilor de asigurări de viaţă cu primă unică, business-ul VIG s-a majorat cu 5,7%.

De asemenea, cu excepţia asigurărilor de viaţă cu primă unică, primele au crescut pe toate liniile de business, în special pe asigurări non-viaţă şi de sănătate.

O majorare de două cifre pe segmentul asigurărilor non-viaţă a fost consemnat în Polonia, iar Ţările Baltice au raportat o creştere de 18,8% a volumului total de prime.

Rezultatul unei performanţe general pozitive pe toate liniile de business a scos în evidenţă şi creşteri în cazul asigurărilor auto, în Croaţia (+18,3%) şi Serbia (+11,6%), ţări incluse în segmentul „Alte pieţe din ECE’.

Totodată, volumul primelor subscrise în Austria a crescut la 2,170 miliarde de euro (+1,3%), fără produsele cu primă unică, în pofida continuării politicii restrictive de subscriere pe segmentul asigurărilor cu primă unică.

Grupul VIG a raportat, în primele şase luni ale anului, un profit înainte de impozitare în creştere cu 5,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 232,7 milioane de euro.

Rata combinată netă de reasigurare a Grupului (fără veniturile din investiţii) a înregistrat o nouă îmbunătăţire substanţială până la nivelul de 96,3%. Din acest punct de vedere, Austria (95,3%), Republica Cehă (94,6%), Polonia (94,1%), România (98,6%) şi Bulgaria (97,2%) au înregistrat schimbări pozitive.

Rezultatul financiar a ajuns la 511,3 milioane de euro, în primul semestru din 2018, o creştere de 4,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Investiţiile grupului, incluzând numerarul şi echivalentele de numerar, se situau la 37,4 miliarde de euro la 30 iunie 2018, nivel neschimbat faţă de cel de la finalul lui 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...