Volkswagen vrea să modernizeze patru milioane de autovehicule diesel

Grupul auto german Volkswagen intenţionează să propună modernizarea a patru milioane de autovehicule diesel, a declarat joi directorul general de la Volkswagen, Matthias Mueller, la finalul unei întâlniri cu ministrul german al Mediului, Barbara Hendricks, informează Reuters.
Economica.net - joi, 27 iul. 2017, 12:25
Volkswagen vrea să modernizeze patru milioane de autovehicule diesel

Cifra avansată de Matthias Mueller este cu 1,5 milioane de vehicule mai mare decât cea de 2,5 milioane de vehicule pe care, după scandalul Dieselgate, Volkswagen s-a angajat să le modernizeze şi astfel să le reducă semnificativ emisiile poluante.

‘Ştim care este responsabilitatea noastră pentru mediul înconjurător şi pentru locurile noastre de muncă’, a declarat Matthias Mueller.

Constructorii auto germani sunt presaţi de organismele de reglementare şi politicieni să reducă emisiile poluante ale motoarelor diesel. Reprezentanţii industriei auto şi mai mulţi miniştrii germani se vor întâlni la Berlin în data de 2 august pentru a discuta modalităţile de reducere a poluării motoarelor diesel.

‘Punctul de vedere că relaţia dintre industria auto şi mediul politic a fost poate una puţin prea apropiată nu poate fi unul greşit’ a spus Barbara Hendricks după întâlnirea cu Matthias Mueller.

Separat, Volkswagen şi-a îmbunătăţit estimările referitoare la cifra de afaceri înregistrată în 2017 după ce în trimestrul al doilea a înregistrat un profit peste aşteptări. Cel mai mare constructor auto european şi mondial se aşteaptă ca în acest an cifra sa de afaceri să crească cu peste 4% comparativ cu nivelul record de 217 miliarde de euro înregistrat în 2016. Aceasta după ce în perioada aprilie-iunie 2017, profitul operaţional al Volkswagen a urcat la 4,55 miliarde de euro, faţă de 1,90 miliarde euro în perioada similară a anului trecut, depăşind estimările analiştilor. În plus, profitul înregistrat de marca VW, principala divizie a grupului german, a crescut cu 12% până la 907 milioane euro.

Redresarea mărcii VW este considerată crucială de către analişti pentru a permite grupului să depăşească scandalul Dieselgate. Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...