Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 2,1% în primul trimestru

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 2,1% ca serie brută în primul trimestru din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce, pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mic cu 0,3%, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - lun, 14 mai 2018, 07:03
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 2,1% în primul trimestru

În primele trei luni din 2018, pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de reparaţii capitale, cu 11,2%, şi la construcţii noi, cu 3,8%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 8,5%.

Pe obiecte de construcţii, la clădirile rezidenţiale au scăzut cu 24,6%. Creşteri au fost la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 8,1%, respectiv cu 7,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de construcţii noi cu 5,9%, respectiv cu 0,7%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 7,1%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale, cu 23,1%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale, cu 12,9%, respectiv cu 8,2%.

În luna martie 2018, comparativ cu martie 2017, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a scăzut pe total cu 11,9%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale, cu 24,8%, şi la lucrările de construcţii noi, cu 14,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 5,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale, cu 23,9%, şi la construcţiile inginereşti, cu 14,9%. La clădirile nerezidenţiale a crescut cu 3,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a coborât cu 9,3%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale, cu 22,5%, şi la lucrările de construcţii noi, cu 10,6%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 2,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii s-a diminuat la clădirile rezidenţiale, cu 22,3%, şi la construcţiile inginereşti, cu 9,8%. Clădirile nerezidenţiale au crescut cu 4%.

În luna martie 2018, volumul lucrărilor de construcţii a urcat, faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 20,9%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale, cu 60,9%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 26,6%, şi la lucrările de construcţii noi, cu 14,6%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale, cu 34,2%, la clădirile rezidenţiale, cu 21,4%, şi la construcţiile inginereşti, cu 11,8%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 9,2%, scădere reflectată la lucrările de reparaţii capitale, cu 11,6%, şi la lucrările de construcţii noi, cu 11,1%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti, cu 21,6%, şi la clădirile nerezidenţiale, cu 3,4%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 0,1%.

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...