Zonele din Bucureşti unde sunt cele mai ieftine apartamente cu două camere, noi şi vechi

Numărul de noi dosare la programul Prima Casă a ajuns zilele acestea la un nou record istoric. Dacă în urmă cu două săptămâni Fondul de Garantare anunţa un record de 500 de dosare pe zi, recent, acest număr a crescut la 600. Unde se pot cumpăra cele mai ieftine apartamente solicitate prin acest program
Economica.net - sâm, 27 mai 2017, 10:19
Zonele din Bucureşti unde sunt cele mai ieftine apartamente cu două camere, noi şi vechi

Tot mai mulţi români se înghesuie să-şi cumpere locuinţe prin Prima Casă. Dacă anul trecut programul a întâmpinat sincope din cauza apariţiei Legii dării în plată şi a încertitudinii privind continuitatea programului, autorităţile au stabilit anul trecut o strategie de continuare a acestui program pentru o perioadă de cinci ani. 

Pentru acest an, plafonul de garanţii pentru Prima Casă este de 2,5 miliarde de euro.

În acest context, vă prezentăm care sunt zonele din Bucureşti cu cele mai ieftine apartamente cu două camere, noi şi vechi, acestea fiind cele mai solicitate prin Prima Casă. Clasamentul a fost realizat pe baza datelor furnizate de Imobiliare.ro la solicitarea ECONOMICA.NET. Preţurile medii cerute au fost calculate pa baza mediilor primelor două trimestre din acest an. De reţinut este faptul că acestea sunt preţurile solicitate de vânzători, iar marja de negociere se situează între 3 şi 5%. 

Unde sunt cele mai ieftine apartamente de două camere vechi 

Astfel, cele mai ieftine apartamente vechi de două camere se regăsesc în zonele Brâncoveanu şi Drumul Taberei, acolo unde preţurile medii cerute de proprietari nu trec pragul de 50.000 de euro. Preţul mediu în Brâncoveanu este de 49.125 de euro, iar în Drumul Taberei de 49.964. 

Apartamente ieftine se mai găsesc în zonele Berceni (51.174 de euro), Rahova (52.230 de euro), Militari (52.281 de euro) şi Colentina (52.892 de euro). 

Preţuri ceva mai mari, dar care nu trec pragul de 60.000 de euro cer proprietarii apartamentelor de două camere din Titan (56.493 de euro) şi Olteniţei (57.370 de euro). 

Peste pragul de 60.000 de euro, se găsesc apartamente în următoarele zone: Iancului (62.758 de euro), Dristor (64.810 de euro), Unirii (67.616 de euro), Mihai Bravu (68.388 de euro). Cele mai scumpe apartamente cu două camere sunt cele din Tineretului, pentru care proprietarii cer aproape 75.000 de euro. 

Unde sunt cele mai ieftine apartamente de două camere noi 

La polul opus, cele mai ieftine apartamente de două camere noi se regăsesc în zonele Rahova (46.460 de euro) şi Militari (49.321 de euro). 

Apartamente cu două camere mai ieftine de 60.000 de euro se găsesc în zonele Berceni (52.769 de euro), Drumul Taberei (53.193 de euro), Colentina (55.663 de euro), Olteniţei (57.987 de euro). 

Mai scumpe sunt apartamentele din zone precum Titan şi Brâncoveanu, acolo unde proprietarii cer în medie puţin peste 60.000 de euro, Iancului (73.000 de euro), Dristor (75.000 de euro), Mihai Bravu (79.500 de euro). 

Cele mai scumpe apartamente noi cu două camere sunt în zonele Tineretului şi Unirii, acolo unde preţurile medii sunt de 82.300 de euro, respectiv 112.000 de euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image și MidEuropa, fondul de investiții ce......
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...