4 din 10 români care nu dispun de un sistem de securitate iau în calcul achiziţia unuia în următoarele 12 luni – studiu

Peste 80% dintre români nu au instalat încă un sistem de securitate acasă, potrivit unui sondaj comandat de Atu Tech (A2T.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri. 4 din 10 români care nu dispun de un sistem de securitate iau în calcul achiziția și montarea unuia în următoarele 12 luni.
Economica.net - mie, 24 iul. 2019, 11:31
4 din 10 români care nu dispun de un sistem de securitate iau în calcul achiziţia unuia în următoarele 12 luni - studiu

Aproape 52% dintre cei care au în vedere instalarea unui sistem de securitate acasă locuiesc în apartamente la bloc, 45% dețin o casă individuală, restul dorindu-și să instaleze în locuințele de vacanță.

„Românii preferă sisteme de securitate complexe, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum și de gaze, interfoane, automatizări, control acces etc. pentru că au înțeles necesitatea și avantajele pe care acestea le oferă. Anul trecut, am înregistrat o creștere semnificativă a cererii de sisteme de securitate, lucru care a contribuit la creșterea vânzărilor Atu Tech până la 7,5 milioane de dolari”, spune Sorin Felea, director Atu Tech.

Potrivit sondajului, peste 40% dintre români consideră că este foarte important ca un sistem de securitate să fie dotat atât cu alarmă, cât și cu monitorizare video și, în plus, să includă detectoare de fum și gaze, interfoane, automatizări, control acces. 34% dintre respondenți consideră că este suficient ca un sistem de securitate pentru acasă să fie compus dintr-un sistem de alarmă și unul de supraveghere video.

Cele mai utile beneficii ale unui sistem de securitate menționate de respondenții la sondajul Atu Tech sunt:

  • asigurarea unui sentiment de confort și siguranță (33%),
  • supravegherea locuinței atunci când nu e nimeni acasă (31%) 
  • supravegherea împotriva spargerii locuințelor (30%). 

În acest context, 7 din 10 români consideră că existența unui sistem de supraveghere acasă descurajează infractorii.

Anul trecut, la nivel național, au fost sesizate peste 23.000 de infracțiuni de furt din locuințe, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției Române, iar în prime cinci luni ale acestui an fiind sesizate 9.210 de infracțiuni de furt din locuințe.

Potrivit Poliției Române, analiza infracțiunilor de furturi din locuințe evidențiază o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru săvârșirea unor astfel de fapte. De asemenea, din datele analizate rezultă că unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijenței proprietarilor în a adopta măsuri simple, dar eficiente de autoprotecție, precum instalarea unui sistem de securitate.

Potrivit sondajului, mai mult de o treime dintre români ar fi dispuși să plătească între 400 și 600 de lei pentru achiziția unui sisteme de securitate pentru acasă, aproape un sfert (24%) între 800 și 1000 și 23% ar putea aloca peste 1.000 de lei pentru a avea locuința securizată.

„Valoarea medie a comenzilor înregistrate de Atu Tech în magazinul online A2T.ro este de 1.000 de lei, clienții preferând sisteme de securitate mai complexe, cu tehnologii de ultimă generație, cu softuri și aplicații mai prietenoase, ușor de folosit și care permit o configurare rapidă. Tendința actuală este spre achiziția de produse și sisteme Smart Home, astfel că producătorii de sisteme de alarmă au început să integreze funcții smart în alarmele profesionale”, mai spune Sorin Felea.

Sondajul de opinie „Cum preferă românii să își securizeze locuințele” a fost realizat în mediul online, la solicitarea Atu Tech (A2T.ro), în intervalul 10 – 15 iulie 2019, pe un eșantion de 1.856 de respondenți, cu vârste peste 18 ani, din mediul urban și rural. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2%.

Atu Tech (A2T.ro) este cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri. Compania, înființată in 2011, are sediul în Sibiu și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,5 milioane de dolari.

Magazinul online A2T.ro comercializează peste 4.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porți, interfoane și videointerfoane, sisteme anti incendiu și de sonorizare, instalații electrice, rețele și telefonie etc.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...