1EUR = 4.8432 RON | Bucureşti 20 º

Companii

43 de oraşe mici nu pot închide anul bugetar 2019 - Asociaţia Oraşelor din România

Asociaţia Oraşelor din România susține că 43 de oraşe mici sunt în imposibilitatea de a închide anul bugetar 2019, iar primarii cer soluţii pentru această problemă. De asemenea, aceștia cer un calendar cât mai rapid de aprobare a Legii bugetului pentru 2020, care să includă asigurarea finanţării serviciilor publice care funcţionează în aproape toate unităţile din mediul urban – licee, spitale, creşe, servicii de evidenţă informatizată a persoanei, case de cultură, centre permanente pentru persoane în vârstă şi alte servicii sociale, potrivit News.ro.

13 noi, 2019 | ECONOMICA.net

Asociaţia Oraşelor din România a transmis, miercuri, un comunicat de presă în care precizează că reprezentanţii organizaţiei au fost invitaţi la Palatul Victoria pentru o întrevedere cu prim-ministrul României Ludovic Orban.

La întâlnire a luat parte şi ministrul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice, Ion Ştefan, precum şi Şeful Cancelariei Ionel Dancă. Din delegaţia AOR au făcut parte Mădălin Ady Teodosescu, preşedinte AOR şi primar al oraşului Balş, Ionel Chiriţă, preşedinte executiv, vicepreşedinţi şi alţi primarii din conducerea asociaţiei.

„Printre temele de discuţie abordate de delegaţia primarilor Asociaţiei Oraşelor s-au numărat: imposibilitatea de închidere a anului bugetar 2019 pentru 43 de oraşe mici, necesitatea asigurării resurselor financiare pentru plata lucrărilor executate prin programele cu finanţare prin MDRAP (PNDL, CNI, ANL şi altele) şi remedierea dificultăţilor în faţa cărora au fost puse oraşele în ultimii ani”, a transmis asociaţia, potrivit News.ro.

Pentru anii viitori, AOR a solicitat un “Program Naţional de Dezvoltare Zonală”, care să sprijine o dezvoltare spaţială armonioasă a reţelei de localităţi – comune, oraşe şi municipii – bazată pe principiul intercomunalităţii, prin realizarea unor centre de dezvoltare zonală, distribuite echilibrat pe teritoriul fiecărui judeţ şi la nivel naţional. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO