5 stiluri de pantofi bărbaţi pe care trebuie să îi aveţi pentru a fi mereu la modă

Se spune adesea că, la prima întâlnire cu cineva, ești judecat în funcție de mai mulți factori, trei dintre lucrurile principale fiind părul, strângerea de mână și, poate cel mai important, pantofii. Fie că este vorba de un interviu de angajare sau de o primă întâlnire, dacă sperați să câștigați aprobarea unui potențial angajator sau a unui iubit, probabil că nu veți obține acest lucru atunci când acesta va vedea o pereche de pantofi cu aspect cam trist.
Ion Dobreanu - vin, 12 aug. 2022, 11:49
5 stiluri de pantofi bărbaţi pe care trebuie să îi aveţi pentru a fi mereu la modă

Dar sunt prea multe opțiuni. Cu o gamă aparent nesfârșită de modele de pantofi bărbați și adidași bărbați disponibile în magazine și online, cumpărăturile de pantofi pot fi copleșitoare. Nu vă temeți, am redus lista la cinci articole esențiale.

Pantofi bărbați Oxford din piele neagră

Nu există o regulă de aur sau o formulă pentru a crea „colecția perfectă de pantofi bărbați”, deoarece gusturile sunt neapărat diferite. Cu toate acestea, merită să fii pregătit pentru orice eventualitate, inclusiv pentru cele care implică combinații. În acest caz, veți avea nevoie de pantofi bărbați Oxford din piele neagră. Din punct de vedere tehnic, numele Oxford se referă la un pantof cu șiret închis, în care sfertul (bucata de piele prin care trec șireturile) este cusut sub vamp (partea din față a pantofului). Dacă puteți trece cu degetul pe sub ultimele două găuri pentru șireturi, aveți de fapt un pantof Derby.

Pantofi bărbați Brogue din piele maro

În timp ce brogue ar putea suna ca un curs de dans pentru bărbații cu prea mult timp și testosteron pe mâini, este de fapt o tehnică de confecționare de pantofi veche cu care probabil ești deja familiarizat. Aceste perforații, care există în mai multe modele diferite, au fost concepute inițial pentru a permite scurgerea apei în timp ce purtătorul se plimba prin fermele mlăștinoase din Gaelic. Dar aici lucrurile se complică: pentru că brogue este o tehnică și nu un pantof barbati în sine, Oxfords pot fi brogue, la fel ca și Derbies și wingtips.

Mocasinii din piele de căprioară

Deși este sinonimă cu îmbrăcatul ca JFK, invenția mocasinului nu are nimic de-a face cu preaplinul din Ivy League. Prima pereche înregistrată a fost proiectată la începutul anilor 1930 de un norvegian pe nume Nils Gregoriusson Tveranger. El și-a bazat pantofii Aurland pe papucii tradiționali ai pescarilor și pe mocasinii nativilor americani, iar aceștia, la rândul lor, au stat la baza emblematicii Weejuns a cizmarului american GH Bass. Completat cu un decupaj în formă de diamant, mocasinul a supraviețuit aproape neschimbat de atunci, alături de versiuni mai inteligente cu ciucure și cu bucățele. În timp ce pielea este o alegere obișnuită, pielea de căprioară moale este, fără îndoială, cea mai versatilă opțiune.

Adidași bărbați din piele albă

Cei care urmăresc stilul masculin adoră să vorbească despre cele mai mari și mai bune tendințe ale zilei în materie de antrenori. Dar dacă ar trebui să aleagă doar unul singur pentru a-l imortaliza, cel mai probabil ar fi adidași bărbați din piele albă. Stilul elegant a fost caracterizat în ultimii ani de Adidas Stan Smith. Introdus la începutul anilor 1960 sub numele de Robert Hallilet, pantoful a căpătat denumirea actuală în 1978, dar abia în ultimul deceniu acești adidași bărbați albi au devenit omniprezenți. În prezent, fiecare brand care se respectă are propria versiune, de la cea sportivă la cea ultra-minimală, care poate fi purtată cu orice, de la pantaloni scurți la couture.

Cizma din piele cu șiret

O pereche de cizme robuste este un plus pentru orice garderobă, dacă nu pentru alt motiv decât că sunt adesea construite ca proverbiala cărămidă, ei bine, știi tu. După ce au încălțat picioarele soldaților, fermierilor și a nenumăratelor tipuri de muncitori, cizmele din piele cu șiret vor rezista la orice le-ar fi aruncat în față, fie că este vorba de o scurgere de petrol sau de o scurgere de cafea. Caracteristicile robuste și liniștitoare, cum ar fi cusăturile Goodyear și cusăturile triple, întâlnite la mărci precum Grenson și Red Wing, înseamnă că o pereche bună va dura o viață întreagă dacă este îngrijită corespunzător.

Te-ar mai putea interesa și
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
BAT și Philip Morris România salută decizia Ministerului de Finanțe de a face public proiectul de Ordonanță de Urgență care include în categoria produselor accizabile toate produsele cu......
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig ...
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...