5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi – 17.04.2015

Marile magazine ar putea scădea prețurile la carburanți - Vodafone a dat în judecată ANCOM şi cere despăgubiri de 15,1 mil. euro - Ce aduce nou Codul fiscal la nivelul impozitării profiturilor firmelor - Plata cu cardul în magazinele de cartier. Comisioanele pentru POS ar putea scădea de 12 ori - Ce aduce nou Codul fiscal la nivelul impozitării profiturilor firmelor. Citeşte pe larg revista presei din 17 aprilie 2015
Economica.net - vin, 17 apr. 2015, 05:04
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi - 17.04.2015

Vodafone a dat în judecată ANCOM şi cere despăgubiri de 15,1 mil. euro – ZF. Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a dat în judecată, ieri, Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), solicitând instituţiei plata a 15,1 mil. euro – reprezentând „despăgubiri“ pentru „prejudiciul“ creat companiei de faptul că o parte din spectrul radio achiziţionat în anul 2012 de la statul român nu poate fi utilizat în peste 20 de judeţe, în conformitate cu condiţiile descrise în caietul de sarcini – din cauza unor interferenţe generate de companii de comunicaţii din Ucraina, au declarat pentru ZF surse de pe piaţa de telecom.

Marile magazine ar putea scădea prețurile la carburanți – DIGI24. Hipermarketurile ar putea sparge monopolul petroliştilor! Autorităţile au în plan să simplifice înfiinţarea unei benzinării, ca să creeze concurenţă şi să scadă preţurile. Salvarea poate veni de la centrele comerciale. În Franţa, de exemplu, benzinăriile din curtea magazinelor vând jumătate din cantitatea de carburanţi din Hexagon.

Ce aduce nou Codul fiscal la nivelul impozitării profiturilor firmelor – Capital.

Plata cu cardul în magazinele de cartier. Comisioanele pentru POS ar putea scădea de 12 ori – DIGI24. Avem şanse mari să nu mai mergem cu mărunţişul după noi, când cumpăram de la magazinul din colţul blocului un litru de lapte sau câteva mere. Comisioanele pe care le plătesc magazinele băncilor vor scădea de douăsprezece ori, aşa că mulţi vor putea instala fără griji POS-uri pe tejghea. Este o veste bună, pentru că acum suntem nevoiţi de multe ori să scoatem bani din bancomat, adică să plătim comision, ca să putem achita cumpărăturile.

Licitatie pentru servicii telecom pe 10 ani: In joc este o banda de frecvente radio in care au licente acum Orange, Vodafone, UPC, SNR si 2K Telecom – Hotnews. O noua procedura de selectie competitiva va avea loc in acest an pentru utilizarea benzii de frecvente radio 3,4-3,8 GHz, acolo unde in prezent au licente Orange, Vodafone, UPC, SNR si 2K Telecom, a anuntat joi Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM). In urma licitatiei organizate de aceasta autoritate se vor acorda drepturi de utilizare a spectrului radio, care vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2016, pentru o perioada de 10 ani, pana la 31 decembrie 2025. Castigatorii vor putea furniza la nivel national servicii de transmisii de date si acces la internet pe suport radio de banda larga.

Importurile de porumb românesc în SUA au crescut de peste 20 de ori într-un an – Capital. Cererea crescută pentru produse bio şi dependenţa aproape totală a fermierilor americani pentru porumb şi soia modificate genetic a condus la creşterea importurilor din alte state unde produsele agricole nu au fost manipulate genetic.

BCE: ”Tiparnița” funcționează conform planului, avem efecte. Eurozona – la adăpostul politicilor monetare – CURSDEGUVERNARE.ro.

Eugen Teodorovici își scoate mama din afacerea fără autorizație de funcționare – DIGI24. Mama ministrului de Finanţe s-a retras din firma care îi plătea fiului său 5.000 de euro pe lună chirie, pentru vila demnitarului. Schimbarea a venit a doua zi după ce Digi24 l-a întrebat pe ministru de unde vin banii. Cu toate acestea, Eugen Teodorovici a spus acum două seri că mama lui nu mai este în acea societate de şase luni.

Conducerea COMCM, amendată de ASF pentru prejudicierea drepturilor SIF Transilvania – Bursa. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a considerat că drepturile acţionarului SIF Transilvania au fost prejudiciate cu ocazia alegerilor de la COMCM Constanţa (CMCM), din septembrie 2014, şi a acordat preşedintelui Gabriela Alexe şi administratorului Maria Frăţilă amenzi de câte 10.000 de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Un nou izvor de apă minerală în România. Statul caută clienți pentru exploatarea resursei
Un nou izvor de apă minerală în România. Statul caută clienți pentru exploatarea resursei
O echipă de experți din cadrul Serviciului Teritorial Vest al Societății Naționale a Apelor Minerale (SNAM) a început un foraj cu adâncimea de 150 de metri pentru verificarea viabilității......
Partidul Comunist Vietnamez l-a numit pe ministrul Securității Publice, To Lam, în funcția de președinte al țării
Partidul Comunist Vietnamez l-a numit pe ministrul Securității Publice, To Lam, în funcția de președinte al țării
Partidul Comunist Vietnamez l-a numit pe To Lam, ministru al Securităţii Publice, în funcţia de preşedinte al ţării, ...
Pronosticul privind starea de sănătate a premierului Robert Fico este pozitiv – ministrul slovac al Sănătății
Pronosticul privind starea de sănătate a premierului Robert Fico este pozitiv – ministrul slovac al Sănătății
Pronosticul privind starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este pozitiv", a anunţat ...
Polonia va investi peste 2 miliarde de euro pentru securizarea și întărirea frontierei sale estice
Polonia va investi peste 2 miliarde de euro pentru securizarea și întărirea frontierei sale estice
Polonia va investi peste 2 miliarde de euro în securizarea şi întărirea frontierei sale estice, care este de asemenea ...