5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 11.09.2014

Ce se întâmplă cu McDonald’s România - cum a ajuns Polonia la apogeul puterii politice în Europa - Antreprenorii de IT fac "ochi dulci" bursei - oferta Biofarm a fost subscrisă de peste şase ori. Citeşte pe larg revista presei din 11 septembrie 2014
Economica.net - joi, 11 sept. 2014, 05:04
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 11.09.2014

Capital – Daniel Boaje, șeful McDonald’s România: «Procesul de francizare este oprit şi va rămâne aşa în următorii doi ani». Să menţină McDonald’s în topul restaurantelor cu servire rapidă din ţară şi să facă din McCafé liderul pieţei cafenelelor – acesta este obiectivul declarat al şefului McDonald’s România.

ZF: Polonia, la apogeul puterii politice în Europa: de unde a plecat şi cum a ajuns aici. Vicepremierul polonez Elzbieta Bienkowska a primit în Comisia Europeană rolul deosebit de important pentru întreaga UE de comisar european pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri. Şeful său, premierul Donald Tusk, a demisionat pentru a prelua preşedinţia Consiliului European, structură care reuneşte liderii Uniunii Europene. Ministrul polonez de externe s-a folosit de criza ucraineană pentru a face remarcată în întreaga lume diplomaţia poloneză. Puterea politică a Poloniei în UE este acum mai mare ca niciodată, iar puterea economică o ajută să-şi consolideze poziţia.

wall-street.ro – Antreprenorii de IT fac „ochi dulci” bursei. Georgescu, GeCAD: 10-20 de companii gasesti si acum sa se listeze. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va relansa in aceasta luna sistemul alternativ de tranzactionare (ATS), care va fi rebranduit sub forma unei piete dedicata IMM-urilor si companiilor de tip start-up. Primii emitenti ar putea sa fie firme de IT, antreprenorii din domeniu aratandu-se interesati de piata de capital romaneasca, in ciuda faptului ca pana recent nici nu considerau ca bursa locala exista, preferand sa viseze la piete precum cea din New York.

ZF: Oferta Biofarm a fost subscrisă de peste şase ori. Oferta lansată de producătorul de medicamente Biofarm (simbol bursier BIO) pentru răscumpărarea unui pachet de până la 109,48 milioane de acţiuni proprii, reprezentând 10% din capitalul social, a fost subscrisă de 6,6 ori de către investitori, potrivit informaţiilor disponibile ieri după-amiază.

Hotnews: Victor Ponta spune ca proiectul privind noile cote de redevente petroliere va fi supus dezbaterii publice abia dupa vizita delegatiei FMI din noiembrie. „Cu siguranta raportul pe care il intocmeste Ministerul de Finante cu asistenta Bancii Mondiale va fi discutat la urmatoarea vizita oficiala a delegatiei Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale, vizita care, din cate stiu eu, va fi in luna noiembrie”, a declarat Ponta.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Pasionații de infrastructură au postat vineri imagini cu utilaje aduse de UMB pe secțiunea lipsă din Autostrada Lugoj - Deva (A1). Potrivit lor, o parte dintre acestea urmează să fie utilizate......
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, ...
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...