5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 15.04.2015

Controalele ANAF, intensificate. Firmele, verificate pe bază de eșantion - Topul drumarilor români - Anul în care se cern rafinăriile din România - Ministerul Sanatatii pregateste o lege pentru vaccinare. Citeşte pe larg revista presei din 15 aprilie 2015
Economica.net - mie, 15 apr. 2015, 05:29
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 15.04.2015

Top 30 plăţi făcute de CNADNR pentru 2014. Doar 30% din banii de drumuri au intrat anul trecut în buzunarele constructorilor români. Umbrărescu rămâne cel mai bine plătit drumar – ZF. Cel mai bine plătit drumar român rămâne Dorinel Umbrărescu, UMB Spedition, care a încasat anul trecut 583 milioane de lei Altădată constructori de top, Romstrade şi Tehnologica Radion au dispărut de pe lista celor mai bine plătiţi drumari. Italienii de la Astaldi şi austriecii de la Strabag fac jocurile din ce în ce mai mult.

Daca in 60 zile de la comunicarea deciziei de impunere din oficiu iti depui declaratiile privind taxele datorate, decizia se desfiinteaza – Hotnews. În Monitorul Oficial din Vinerea Mare (10 aprilie 2015), s-a publicat o modificare importanta a procedurii de impozitare din oficiu, aplicata frecvent in ultimii ani de catre autoritatile fiscale cand contribuabilii nu declara la termenele stabilite impozitele si taxele datorate. Practic, daca un contribuabil are obligatia sa declare la un termen stabilit de lege impozitele si taxele datorate prin procedura de conformare voluntara si nu realizeaza aceasta obligatie fiscala, autoritatile fiscale au dreptul sa notifice contribuabilul si sa stabileasca din oficiu impozitele si taxele datorate, avandu-se in vedere mai multe elemente cum ar fi istoricul acelui contribuabil sau declaratiile depuse de alti contribuabil privind vanzarile catre acest contribuabil.

2015, anul în care se cern rafinăriile din România – Capital. De mai bine de un sfert de secol, prelucrarea petrolului în țara noastră traversează o criză amplă. O parte își închid din instalații, altele investesc în retehnologizare și modernizare. Anul acesta e însă decisiv. Deja, din luna februarie, au început să apară veștile proaste.

Prima ieșire in public a noului ministru de Finanțe: Controalele ANAF, intensificate. Firmele, controlate pe bază de eșantion! – EVZ. Campania de control demarată în ultimul timp de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) trebuie intensificată, dar abordarea de până acum a ANAF trebuie să se schimbe, a spus astăzi Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

Ministerul Sanatatii pregateste o lege pentru vaccinare – Hotnews. Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat marti, intr-o emisiune B1 TV, ca ministerul pe care il conduce pregateste un proiect de lege a vaccinarii. Raspunsul a venit in urma intrebarii jurnalistului HotNews, Vlad Mixich, care a acuzat lipsa de reactie a autoritatilor guvernamentale la aproape o luna de la anuntarea faptului ca, doar in Bucuresti, rata vaccinarii a scazut cu 20% in 2014 fata de 2013.

Cu riscul de faliment la minime istorice şi cu ratingurile reconfirmate, Finanţele pot privi cu calm acoperirea deficitului şi rostogolirea datoriei – ZF

România, cea mai risipitoare ţară din UE – DIGI24. România este cea mai ineficientă ţară din Uniunea Europeană – productivitatea resurselor folosite în ţara noastră e de aproape patru ori mai mică decât media europeană. Pe cap de locuitor, consumul este de aproape 23 de tone de materii prime, cam tot ce înseamnă de la resurse energetice până la lemn si nisip. Aici suntem cam în vârful clasamentului, consumăm mai mult decât nemţii, numai că nu susţinem o industrie ca a lor.

ANALIZA – Imaginea Rusiei in estul Europei, grav afectata de razboiul dus in Ucraina. Cum si-au schimbat perceptia fata de Moscova cetatenii din Romania, Republica Moldova, Bulgaria si Ungaria – Hotnews. Care este pretul platit de Rusia pentru anexarea ilegala a Crimeei si declansarea conflictului din estul Ucrainei? Pe langa costurile politice si economice, politica expansionista a Kremlinului a determinat o radicalizare a perceptiilor fata de Rusia in estul Europei. Cele mai recente sondaje de opinie arata o crestere a perceptiei negative fata de Moscova in Romania, Republica Moldova, Bulgaria si Ungaria, pe fondul deselor amenintari ale liderilor rusi fata de extinderea NATO.

Gazprom vrea să-şi suspende livrările de gaze via Ucraina, din 2019 – Bursa. Grupul rus Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, a avertizat luni că Moscova intenționează să nu mai reînnoiască în 2019 contractul cu Ucraina privind tranzitul de gaze rusești spre Europa via teritoriul ucrainean.

Coca-Cola şi Pepsi controlează 50% din vânzările de băuturile nonalcoolice – ZF

Te-ar mai putea interesa și
Aaylex One SA, societatea creată în urma fuziunii dintre Avicola Buzau şi 15 firme din grup; detaliile fuziunii
Aaylex One SA, societatea creată în urma fuziunii dintre Avicola Buzau şi 15 firme din grup; detaliile fuziunii
Avicola Buzău şi alte 15 societăţi care fac parte din grupul Aaylex vor fuziona prin contopire. Ca urmare a fuziunii, cele 16 firme din grupul Aaylex vor fi dizolvate, fără să intre în......
Încălzirea Bucureștiului este “într-o situație critică” – Claudiu Crețu, Termoenergetica
Încălzirea Bucureștiului este “într-o situație critică” – Claudiu Crețu, Termoenergetica
Directorul companiei Termoenergetica, Claudiu Crețu, spune că sistemul de termoficare din București este într-o situație ...
Apel al SUA şi UE pentru aderarea la proiectul de acord privind reducerea emisiilor de metan
Apel al SUA şi UE pentru aderarea la proiectul de acord privind reducerea emisiilor de metan
Uniunea Europeană şi Statele Unite au lansat un apel sâmbătă altor state să adere la proiectul lor de acord privind ...
Sorin Ion, Ministerul Educaţiei: Peste 1.000 de copii – confirmaţi pozitiv în prima săptămână de şcoală
Sorin Ion, Ministerul Educaţiei: Peste 1.000 de copii – confirmaţi pozitiv în prima săptămână de şcoală
Peste 1.000 de copii au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 în prima săptămână de şcoală, a declarat, sâmbătă, ...