5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 15.09.2015

Statul ar putea primi acţiuni de 150 mil. lei la Oil Terminal în schimbul terenurilor - FMI spune adio acordului cu România, dar trimite în octombrie o delegație la București - Doi bancheri din România câştigă peste un milion de euro pe an - Harta restanţelor la ratele bancare - Ce investiţii are sub capotă cel mai profitabil fond de acţiuni. Citeşte pe larg revista presei din 15 septembrie 2015.
Economica.net - mar, 15 sept. 2015, 05:05
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 15.09.2015

Statul ar putea primi acţiuni de 150 mil. lei la Oil Terminal în schimbul terenurilor – ZF.

FMI spune adio acordului cu România, dar trimite în octombrie o delegație la București – Profit.ro. FMI va anunța săptămâna viitoare închiderea acordului cu România, întrucât expiră în data de 22 septembrie, fără a folosi sintagme precum „succes” sau „deraiere”, însă va trimite o delegație tehnică în luna octombrie pentru discuții privind proiectul de buget pentru 2016.

Doi bancheri din România câştigă peste un milion de euro pe an. Grecia are un singur bancher cu peste un milion de euro câştig anual, iar Finlanda doi – ZF. România are doi bancheri cu câştiguri anuale de peste 1 milion de euro – unul din top management şi celălalt din investment banking, la fel ca Finlanda, iar Grecia figurează cu un singur bancher în cele mai recente statistici ale Auto­rităţii Bancare Europene (EBA). Câştigul ar fi de circa 83.000 de euro pe lună şi 4.000 de euro pe zi. Acesta înseamnă un câştig de 200 de ori mai mare decât salariul mediu pe economie şi de peste 20 de ori mai mare decât salariul preşedintelui şi premierului României.

Harta restanţelor la ratele bancare. INFOGRAFIE Bucureştenii şi moldovenii sunt cei mai buni plătitori, iar în Banat sunt cei mai mulţi restanţieri – Adevărul.

Teama de inflație și supraîncălzire a stopat ieftinirea creditelor – Capital. Deşi soldul creditelor continuă să scadă de la an la an, BNR menține sus dobânzile de finanțare pentru că se teme prea mult de accelerarea consumului şi supraîncălzirea economiei.

Ce investiţii are sub capotă cel mai profitabil fond de acţiuni – ZF. Erste Equity România, fond de acţiuni administrat de Erste Asset Management, a marcat un câştig de 6,5% în ultimele 12 luni (august 2014-august 2015), cel mai ridicat randament din rândul fondurilor de profil, investind în acţiuni ale Romgaz (SNG), Fondului Proprietatea (FP) şi Electrica (EL).

Fundamentele pieţei imobiliare sunt distruse, spune un analist american – Capital.

Mai puţine taxe pentru fermieri – DIGI24.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan Chirițoiu, și vicepreședintelui Dan Pascu, informează instituția prin......
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Transportatorul aerian HiSky anunță că se alătură campaniei de includere a țării noastre în programul Visa Waiver, ...