5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 17.09.2014

Lucrările la autostrada Orăştie-Sibiu au fost oprite - Topul celor mai bune universităţi din lume şi ce instituţii de învăţământ româneşti se află în clasament - Ce s-a ales de alimentara comunistă - Ce câştiguri aduc terenurile date în arendă - Companiile de stat au datorii de 20% din total şi contribuie cu doar 5% la cifra de afaceri totală. Citeşte pe larg revista presei din 17 septembrie 2014
Economica.net - mie, 17 sept. 2014, 03:45
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 17.09.2014

DIGI24.ro: Lucrările la autostrada Orăştie-Sibiu au fost oprite. Lucrările pe autostrada Orăștie-Sibiu s-au oprit cu două luni înainte de termenul de finalizare. Îngheţarea şantierului este cu atât mai surprinzătoare cu cât, în urmă cu doar câteva zile, premierul dădea asigurări că tronsonul va fi inaugurat pe 15 noiembrie. Reprezentanţi firmei se plâng că nu li s-au plătit lucrări executate, dar mai ales, nu a fost eliberată o autorizaţie de construcţie fără de care ei nu mai pot lucra.

ZF: Companiile de stat au datorii de 20% din total şi contribuie cu doar 5% la cifra de afaceri totală. Cele 1.086 de companii cu capital majoritar de stat care au făcut raportări la Ministerul Finanţelor au avut anul trecut o contribuţie de mai puţin de 5% la cifra de afaceri totală din economie, dar restanţele accumulate de aceste firme au ajuns la aproximativ 20% din totalul arieratelor de 112,7 mil. lei, potrivit datelor Consiliului Fiscal.

Hotnews: Clasamentul International al Universitatilor 2014: Patru universitati din Romania – in top 800 mondial. Massachusetts Institute of Technology (MIT) este cea mai buna universitate din lume, pentru al treilea an consecutiv, potrivit Clasamentului International al Universitatilor 2014 – QS World University Rankings – care a fost publicat astazi. In acest clasament se afla si patru universitati din Romania. Cel mai bine clasata este Universitatea din Bucuresti, cu o pozitie pe locurile 651-700. Celelalte trei institutii de invatamant superior romanesti care apar in clasamentul international si-au pastrat pozitiile inregistrate anul trecut.  

Capital: Ce câştiguri aduc terenurile date în arendă. În acest an, proprietarii români care au terenuri agricole în arendă vor primi circa 750 de kilograme de grâu sau porumb la hectar, la o producţie medie de aproape 4 tone la hectar. Chiar dacă statisticile provizorii din acest an, înaintate de Ministerul Agriculturii, arată o cantitate de cereale mai mare decât în 2013, arenda se menţine la acelaşi nivel din ultimii ani. Aşadar, la o producţie medie de 3,65 de tone de grâu la hectar, proprietarii care şi-au arendat terenurile vor primi o cantitate cuprinsă între 500 şi 900 de kilograme de grâu sau porumb la hectar, în funcţie de zonă, reiese dintr-un sondaj făcut de Capital în rândul asociaţiilor de producători agricoli de la nivelul întregii ţări.

DIGI24.ro: Alimentara, o avere de care s-a ales praful. Cele mai bune spații comerciale din București au ajuns la speculanții imobiliari. România a avut o comoară imobiliară unică pe care a pierdut-o peste noapte: spaţiile fostelor alimentare din perioada comunistă. În anii 70, România a construit zeci de mii de magazine în cele mai bune zone ale oraşelor, la parter de bloc. În loc să le exploateze, statul a dat pe nimic fostele Alimentare unor oameni de afaceri controversaţi. Mulţi dintre ei și-au ridicat adevărate imperii financiare chiar cu ajutorul acestor spaţii.

ZF: Genpact vrea să angajeze 400 de oameni. Trei din patru poziţii sunt pentru tineri fără experienţă. Furnizorul indian de servicii de externalizare Genpact, care a ajuns la aproximativ 2.500 de angajaţi pe plan local, vrea să recruteze 400 de oameni până la finalul acestui an, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei.

EVZ – Recuperator: Jumătate din datornici nu sunt de găsit. Circa jumătate din titularii de creanțe pe care recuperatorii le cumpără nu sunt de găsit, a spus Georg Kovacs, director general al companiei de management al creanțelor, Eos Ksi, liderul pieței de profil din România. De asemenea, un sfert din titularii de creanțe sunt cei care au probleme și nu pot plăti creditul, chiar dacă e vorba de probleme temporare. „Așa că, practic, lucrăm numai cu 25% din cei care au datorii, dar din diverse motive nu plătesc”, a mai spus Kovacs.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat miercuri că îşi suspendă îndatoririle publice "timp de câteva zile" pentru a decide dacă mai vrea să rămână în fruntea guvernului, după ce......
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Sectorul energetic european se află în fața unei dezvoltări majore odată cu anunțul deschiderii licitațiilor pentru ...
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet ...
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate ...