5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 18.11.2015

Dobânda care variază în funcție de politica băncii reprezintă o clauză abuzivă - Cum a castigat Slovacia investitia auto a deceniului: o uzina de peste doua miliarde euro - Cum functioneaza Statul Islamic, cine conduce operatiunile, care sunt sursele de finantare si cat costa atentatele - Câte pensii plătim pentru românii din străinătate - Ford a oprit programele de disponibilizări de la Craiova şi investeşte în programe de training. Citeşte pe larg revista presei din 18.11.2015.
Economica.net - mie, 18 nov. 2015, 05:59
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 18.11.2015

Rădulescu, BNR: Dobânda care variază în funcție de politica băncii reprezintă o clauză abuzivă – Profit. Dobânda care variază în funcție de politica băncii și nu în funcție de indicatorii pieței, precum Euribor, reprezintă o clauză abuzivă, a declarat Eugen Rădulescu, directorul Direcției de Stabilitate Financiară din Banca Națională a României. Clauzele de acest tip privind variația dobânzii au făcut obiectul a mii de procese și sunt atacate acum de ANPC, care vrea să le scoată din toate contractele.

Cum a castigat Slovacia investitia auto a deceniului: o uzina de peste doua miliarde euro – Despre cum discretia bate aroganta – Hotnews. In august, Jaguar Land Rover anunta ca a ales Slovacia pentru o investitie de peste doua miliarde de lire sterline, vestea socand autoritatile din orasul polonez Wroclaw care erau sigure ca nu pot pierde investitia deceniului in regiune. Financial Times povesteste cum Slovacia a castigat pe ultima suta de metri investitia, folosindu-se de discretie, de un plan extrem de hotarat si de amabilitate iesita din comun. Victoria Slovaciei poate servi oricand ca exemplu pentru Romania care a pierdut in trecut investitii auto mari. Insa chiar daca ar urma exemplul slovac, Romania porneste din start cu handicapul infrastructurii jalnice.

Cum functioneaza Statul Islamic, cine conduce operatiunile, care sunt sursele de finantare si cat costa atentatele – Hotnews.

Câte pensii plătim pentru românii din străinătate – Capital.

Ford a oprit programele de disponibilizări de la Craiova şi investeşte în programe de training – ZF.

Nouriel Roubini: Atentatele de la Paris ar putea sprijini economia din zona euro – Profit. Atentatele de la Paris vor avea un impact negativ „modest” asupra economiilor din zona euro și ar putea duce chiar la sprijinirea creșterii în regiune, dacă Banca Centrală Europeană (BCE) va decide, la ședința monetară din decembrie, să adopte mai multe măsuri de relaxare monetară decât plănuia inițial, potrivit lui Nouriel Roubini, economistul american care a prezis criza financiară din 2008 și unul dintre cei mai renumiți analiști la nivel mondial.

Numărul retragerilor de la ATM-uri a scăzut cu 1 milion, însă valoarea acestora s-a majorat cu 2 mld. lei – ZF.

Te-ar mai putea interesa și
Nota de plată pentru criza energetică din Europa a trecut de 700 de miliarde de euro
Nota de plată pentru criza energetică din Europa a trecut de 700 de miliarde de euro
Nota de plată plătită de Europa pentru a-şi asigura aprovizionarea cu energie şi a-i proteja pe consumatori de explozia preţurilor a trecut luna aceasta pragul de 700 de miliarde de euro, pe......
Preşedintele Renault, încrezător că producătorul auto francez va ajunge la un acord cu Nissan
Preşedintele Renault, încrezător că producătorul auto francez va ajunge la un acord cu Nissan
Preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, s-a declarat „încrezător" în găsirea unei soluții pentru continuarea ...
Rata şomajului în România a urcat uşor la 2,96%, la sfârşitul lunii octombrie
Rata şomajului în România a urcat uşor la 2,96%, la sfârşitul lunii octombrie
Rata şomajului înregistrată la nivel naţional, la sfârşitul lunii octombrie, a ajuns la 2,96%, în urcare cu 0,08 puncte ...
Criza din energie se va „linişti” anul viitor – ACUE
Criza din energie se va „linişti” anul viitor – ACUE
Criza din energie se va atenua anul viitor, odată cu venirea în Europa a unei cantităţi mari de gaze naturale lichefiate ...