5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 19.10.2015

Guvernul și oamenii de afaceri au început redactarea primei legi din România pentru lobby - Ungurii dau lecţii românilor: Trăim vârsta de aur a petrochimiei. De plastic mereu va fi nevoie. Din păcate, noi am pus pe butuci Arpechimul sau Oltchimul - Guvernul pregăteşte lista neagră a companiilor cu pierderi - CNADNR îşi face planul de amenzi pentru următorii doi ani - Lista problemelor de pe autostrăzile în construcție din România. Citeşte pe larg revista presei din 19 octombrie 2015.
Economica.net - lun, 19 oct. 2015, 05:11
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 19.10.2015

Guvernul și oamenii de afaceri au început redactarea primei legi din România pentru lobby – Profit. Guvernul și oamenii de afaceri au început redactarea primului proiect din legislația internă care va reglementa lobby-ul, căutând ca termenii să fie exact definiți astfel încât activitatea să nu fie interpretată, la limită, drept trafic de influență. Documentul, la care de această dată lucrează și oamenii de afaceri, este redactat după ce parlamentarii au încercat, în vară, să-și promoveze un proiect propriu care favoriza acest trafic.

Ungurii dau lecţii românilor: Trăim vârsta de aur a petrochimiei. De plastic mereu va fi nevoie. Din păcate, noi am pus pe butuci Arpechimul sau Oltchimul – ZF. MOL, campionul energetic al Ungariei, o ţară care acum extrage 15% din petrolul pe care România îl scoate anual din adâncurile sale, spune că petrochimia experimentează o adevărată vârstă de aur.

CNADNR îşi face planul de amenzi pentru următorii doi ani. Câţi bani cheltuie Compania de drumuri pentru tipărirea şi expedierea proceselor verbale – Gândul.

Guvernul pregăteşte lista neagră a companiilor cu pierderi – DIGI24. Guvernul pregăteşte o listă neagră a companiilor de stat care să fie lichidate, în caz că nu vor putea fi redresate sau privatizate. Ministerul Finanţelor a făcut deja o analiză financiară a societăţilor la care statul este acţionar majoritar. Rezultatele, aşa cum reies dintr-un raport pe 2014, spun că din aproape 300 de firme, 40% au pierderi. Iar unele dintre ele se află, în această situaţie, de mulţi ani.

Companiile de comerţ exterior, majoritatea multinaţionale, nu sunt atrase de bănci şi preferă credite de la firmele-mamă – ZF.

Lista problemelor de pe autostrăzile în construcție din România – DIGI24.

Legea concesiunilor de lucrări şi servicii: un proiect pe mize mari plin de ambiguităţi pe măsură – cursdeguvernare.ro. La începutul lunii noiembrie, un pachet legislativ care vizează unul dintre cele mai sensibile domenii din România, cel al achiziţiilor publice, va intra în dezbaterea Parlamentului. Este un pachet de legi care în teorie îţi propune să aducă clarificări şi să simplifice procedurile în materia achiziţiilor, dar care în practică menţine sau chiar suplimentează, chiar şi după o serie de consultări publice, vechile metehne ale legislaţiei specifice.

Există şcoli care garantează angajarea imediată – Capital.

O bizarerie în tabelul locurilor de muncă din UE: București – Ilfov, campioana europeană la pază și protecție – cursdeguvernare.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Discuţie telefonică între Scholz şi Macron cu Putin: Lăsaţi telefonul şi mergeţi la Kiev, le recomandă un oficial estonian
Discuţie telefonică între Scholz şi Macron cu Putin: Lăsaţi telefonul şi mergeţi la Kiev, le recomandă un oficial ...
Cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele francez Emmanuel Macron nu ar trebui să discute cu dictatorul rus Vladimir Putin, ci să meargă în Ucraina şi să o ajute să câştige războiul......
Săptămâna de muncă de patru zile, testată începând din iunie în Regatul Unit
Săptămâna de muncă de patru zile, testată începând din iunie în Regatul Unit
Aproximativ 3.000 de angajaţi din 60 de întreprinderi urmează să participe - începând din iunie - la un test la scară ...
Bilanţ Covid-19 duminică, 29 mai: 203 cazuri nou diagnosticate, un deces şi 75 de oameni internaţi la ATI
Bilanţ Covid-19 duminică, 29 mai: 203 cazuri nou diagnosticate, un deces şi 75 de oameni internaţi la ATI
În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 203 noi cazuri de Covid-19, un deces şi 75 de oameni sunt internaţi la ATI.
Forţele ruse au transformat un supermarket din Mariupol într-o groapă de gunoi pentru cadavre (responsabil ucrainean)
Forţele ruse au transformat un supermarket din Mariupol într-o groapă de gunoi pentru cadavre (responsabil ucrainean)
Ocupanţii ruşi au transformat un supermarket dintr-un cartier din Mariupol, oraş-port la Marea Azov, în regiunea Doneţk, ...