1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 19.10.2015

Guvernul și oamenii de afaceri au început redactarea primei legi din România pentru lobby - Ungurii dau lecţii românilor: Trăim vârsta de aur a petrochimiei. De plastic mereu va fi nevoie. Din păcate, noi am pus pe butuci Arpechimul sau Oltchimul - Guvernul pregăteşte lista neagră a companiilor cu pierderi - CNADNR îşi face planul de amenzi pentru următorii doi ani - Lista problemelor de pe autostrăzile în construcție din România. Citeşte pe larg revista presei din 19 octombrie 2015.

19 oct, 2015 | ECONOMICA.net

Guvernul și oamenii de afaceri au început redactarea primei legi din România pentru lobby - Profit. Guvernul și oamenii de afaceri au început redactarea primului proiect din legislația internă care va reglementa lobby-ul, căutând ca termenii să fie exact definiți astfel încât activitatea să nu fie interpretată, la limită, drept trafic de influență. Documentul, la care de această dată lucrează și oamenii de afaceri, este redactat după ce parlamentarii au încercat, în vară, să-și promoveze un proiect propriu care favoriza acest trafic.

Ungurii dau lecţii românilor: Trăim vârsta de aur a petrochimiei. De plastic mereu va fi nevoie. Din păcate, noi am pus pe butuci Arpechimul sau Oltchimul - ZF. MOL, campionul energetic al Ungariei, o ţară care acum extrage 15% din petrolul pe care România îl scoate anual din adâncurile sale, spune că petrochimia experimentează o adevărată vârstă de aur.

CNADNR îşi face planul de amenzi pentru următorii doi ani. Câţi bani cheltuie Compania de drumuri pentru tipărirea şi expedierea proceselor verbale - Gândul.

Guvernul pregăteşte lista neagră a companiilor cu pierderi - DIGI24. Guvernul pregăteşte o listă neagră a companiilor de stat care să fie lichidate, în caz că nu vor putea fi redresate sau privatizate. Ministerul Finanţelor a făcut deja o analiză financiară a societăţilor la care statul este acţionar majoritar. Rezultatele, aşa cum reies dintr-un raport pe 2014, spun că din aproape 300 de firme, 40% au pierderi. Iar unele dintre ele se află, în această situaţie, de mulţi ani.

Companiile de comerţ exterior, majoritatea multinaţionale, nu sunt atrase de bănci şi preferă credite de la firmele-mamă - ZF.

Lista problemelor de pe autostrăzile în construcție din România - DIGI24.

Legea concesiunilor de lucrări şi servicii: un proiect pe mize mari plin de ambiguităţi pe măsură - cursdeguvernare.ro. La începutul lunii noiembrie, un pachet legislativ care vizează unul dintre cele mai sensibile domenii din România, cel al achiziţiilor publice, va intra în dezbaterea Parlamentului. Este un pachet de legi care în teorie îţi propune să aducă clarificări şi să simplifice procedurile în materia achiziţiilor, dar care în practică menţine sau chiar suplimentează, chiar şi după o serie de consultări publice, vechile metehne ale legislaţiei specifice.

Există şcoli care garantează angajarea imediată - Capital.

O bizarerie în tabelul locurilor de muncă din UE: București – Ilfov, campioana europeană la pază și protecție - cursdeguvernare.ro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO