5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 21.05.2014

Cei mai "secretoşi" milionari din România, cum arată centrul de încercări Renault de la Titu şi ce se mai întâmplă acolo, proiectul Constanţa-Trieste nu mai are nicio şansă de reuşită, Dacia de 5.000 de euro şi despre uzina Ford de la Craiova. Citeşte pe larg revista presei din 21 mai 2014
Economica.net - mie, 21 mai 2014, 04:50
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 21.05.2014

Capital: Cei mai discreţi oameni de afaceri din România. Pe unii din ei nu-i ştiu la faţă nici angajaţii, iar alţii se ascund atât de bine, încât nu apar în niciun top al averilor. Zeci, dacă nu sute de multimilionari autohtoni reuşesc de ani buni să se ţină departe de ochii publicului. Se spune că poate intra în aproape oricare din sutele de sedii ale firmei sale fără a fi recunoscut de vreun angajat. De altfel, momentele în care imaginea sa a apărut în presă se numără pe degetele unei singure mâini şi, în general, au avut loc în urmă cu mulţi ani. Deşi deţinătorul unei averi estimate la 700 de milioane de euro, acţionarul principal al grupului RCS&RDS, orădeanul Zoltan Teszari, preferă să ducă o viaţă modestă, departe de ochii lumii. Se spune că nu-i place să călătorească cu avionul, dar şi că duce o viaţă sportivă.

0-100.ro: Cum arata centrul de incercari Renault de la Titu si ce se mai intampla acolo. In 2006 Renault anunta proiectul RTR, unul dintre cele mai mari centre de inginerie si teste auto pe plan european, iar de atunci s-au schimbat multe, criza a amanat unele proiecte, dar altele s-au si concretizat, numarul de angajati fiind de 2.300.  Este activitate febrila insa la centrul de incercari de la Titu, iar in articol puteti vedea cum arata, ce se intampla acolo si ce teste interesante se fac. Centrul de la Titu este un loc unde se intra rar, iar Renault a organizat prima vizita de presa, dupa mai multi ani de pauza.

ZF: Românii din UE au adus în ţară 37 mld. euro, dar politicienii i-au uitat chiar şi în campanie.  Cele două milioane de români care lucrează în străinătate au contribuit  puternic prin banii trimişi în ţară la echilibrul monedei naţionale şi al economiei. Dar în aceste alegeri europarlamentare în care curentul eurosceptic i-a vizat direct, cu subiect şi predicat, niciunul dintre partidele înscrise în cursă nu a găsit cu cale să le adreseze vreun mesaj de susţinere. Cu 10% din populaţie plecată să muncească în Italia, Spania sau Ger­mania pentru că nu poate supravieţui acasă cu salarii de 6-700 de lei lunar, România are nevoie azi mai mult decât oricând de voci puternice în Parla­mentul European care să reprezinte interesele românilor în UE.

Hotnews –  Ministrul delegat pentru energie: Proiectul Constanta-Trieste nu mai are nicio sansa de reusita, de aceea trebuie sa lichidam compania de proiect. Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a vizitat marti sediul Conpet Ploiesti si dispeceratul operatorului sistemului national de transport titei prin conducte. Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a vizitat marti sediul Conpet Ploiesti si dispeceratul operatorului sistemului national de transport titei prin conducte. Cu aceasta ocazie, ministrul a spus ca proiectul Constanta-Trieste nu mai are nicio sansa de reusita, desi este o idee interesanta. In consecinta, trebuie sa lichidata compania de proiect care are sediul la Londra, a mai spus ministrul.

0-100.ro – Şeful Ford Romania: La Craiova ne costa 700 USD sa producem o masina, jumatate fata de Europa de Vest. Uzina Ford din Craiova este deosebit de competitiva in ceea ce priveste costurile de productie si calitatea, fiind vorba despre cheltuieli de 700 USD/vehicul – forta de munca si utilitati – fata de circa 1.500 USD in Europa de Vest, a declarat presedintele Ford Romania, Jan Gijsen, intr-o discutie restransa cu cativa jurnalisti auto, la Craiova. Potrivit lui Gijsen, costurile de productie semnificativ mai mici in Romania sunt un mare atu al uzinei Ford din Craiova, dar nu numai costul conteaza, ci si calitatea muncii oamenilor, calitate care a crescut vizibil in ultimii ani. Jan Gijsen critica in 2011 calitatea muncii oamenilor din uzina, insa acum spune ca sunt progrese foarte mari.

EVZ: Miza decapitărilor de la Hidroelectrica. După reintrarea Hidroelectrica în insolvență, în luna februarie, administratorul judiciar Remus Borza a revenit în fruntea companiei și a dat startul unui lung șir de revocări din funcții și de numiri, atât la nivel central, cât și în teritoriu. Scopul lor este ca societatea să nu fie doar producător și intermediar pe piața de energie, pentru a-și crește veniturile. „Hidroelectrica trebuie să învețe să vândă mai mult decât produce, adică să cumpere de la alții când energia este ieftină și să revândă mai scump. Putem cumpăra energie noaptea la 7 lei, să o înmagazinăm și să o revindem ziua, cu 100 de lei”, a declarat pentru EVZ, administratorul judiciar al companiei, Remus Borza.

Capital – Nicolas Maure: Lucrăm la Dacia de 5.000 de euro și vom introduce cutia automată. Nicolas Maure, președinte director general Dacia și director general Renault România, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că grupul lucrează la un model ieftin de 5.000 de euro și intenționează să introducă cutia automată pe modelele Dacia. “Acum zece ani nimeni nu credea că Dacia va avea succes. Astăzi avem cea mai tânară și modernă gama din Europa. Noul Duster are un succes fenomenal pe piața. În perioada 2004-2013 volumele au crescut de 18 ori, iar numărul de automobile fabricate a trecut pragul de 2,7 milioane”, a declarat Nicolas Maure.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...