5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă 27.03.2015

România mai are rezerve de petrol de peste 200 de miliarde de dolari - Abuzurile Antifraudei: Nu există nicio lege care le dă dreptul să facă percheziţii. Câteva sfaturi pentru comercianţi - Poliţia nu mai foloseşte radarele fixe - Fiscul nu iartă nimic: 177 de localuri din toată ţara au fost închise, luna aceasta - Comisia Europeana a deschis procedura de sanctionare a Ungariei si Bulgariei pentru restrictiile la cumpararea terenurilor agricole de catre strainii din UE. Citeşte pe larg revista presei din 27 martie 2015.
Economica.net - vin, 27 mart. 2015, 05:59
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă 27.03.2015

România mai are rezerve de petrol de peste 200 de miliarde de dolari. Piaţa are nevoie însă de concurenţă pentru a debloca subsolul şi a creşte gradul de recuperare a resurselor – ZF. Subsolul României mai ascunde petrol în valoare de peste 200 miliarde de dolari, chiar şi după 150 de ani de producţie, dar pentru a scoate resursele la suprafaţă este nevoie de întărirea concurenţei prin apariţia mai multor producători mici, susţine Radu Mircescu, directorul general şi principalul acţionar al Gasoil Group, un grup de firme de servicii la sondă.

Abuzurile Antifraudei: Nu există nicio lege care le dă dreptul să facă percheziţii. Câteva sfaturi pentru comercianţi – Capital. Inspectorii Antifraudei Fiscale nu pot să facă perchiziţii corporale, o astfel de atribuţie nefiind prevăzută de niciun act normativ. Prin urmare, administratorii şi angajaţii supuşi controlului nu pot fi căutaţi în buzunare, genţi sau alte obiecte personale, aşa cum s-au plâns, recent, reprezentanţii din sector. Abuzurile de acest fel ar trebui sesizate conducerii instituţiei.

Auchan inaugurează astăzi primul său mall din România – Capital. Grupul Auchan, deţinut de cea mai bogată familie franceză, inaugurează astăzi cea mai mare investiţie imobiliară realizată de companie pe piaţa românească şi primul mall din portofoliul local al grupului. Coresti Shopping Resort, dezvoltat pe o parte din terenul fostei fabrici Tractorul Braşov, are 100 de magazine deschise dintr-un total de 110.

Mii de locuri de munca din IT sunt neocupate in Romania si UE: Un antreprenor avertizeaza autoritatile ca ajutorul de stat dat gigantilor IT face rau pietei – Hotnews.

Fiscul nu iartă nimic: 177 de localuri din toată ţara au fost închise, luna aceasta, în urma controalelor ANAF – DIGI24. Totul după intrarea în vigoare, la 1 martie, a legii care obligă comercianţii să dea bon fiscal. Iar sancţiunile pentru cei care încalcă regulile sunt usturătoare. Pe lângă suspendarea activităţii, localurile au primit şi amenzi de zeci de mii de lei. Însă patronii susţin că Fiscul exagerează atunci când decide închiderea restaurantelor pentru o sticlă de băutură neînregistrată.

Comisia Europeana a deschis procedura de sanctionare a Ungariei si Bulgariei pentru restrictiile la cumpararea terenurilor agricole de catre strainii din UE – Hotnews. CE a deschis, joi, proceduri de infringement impotriva Ungariei, Bulgariei, Slovaciei si Lituaniei, pentru ca impun restrictii la cumprarea terenurilor agricole de catre cetateni sau rezidenti ai altor state membre ale UE. Comisia a trimis celor 4 tari scrisoari de punere in intarziere, prima etapa a procedurii de sanctionare a tarilor membre UE pentru incalcarea Tratatului de Functionare a Uniunii. Statele membre in cauza au la dispozitie doua luni pentru a raspunde.

România restanțierilor: În ce județe trăiesc românii care nu își achită ratele la bancă – Adevărul Financiar.

Companiile de asigurări stau pe rezerve de 3 mld. euro pentru daune viitoare – ZF. Valoarea rezervelor totale constituite de companiile de asigurări a ajuns anul trecut la 13,7 mld. lei (aproximativ 3 mld. de euro), în creştere cu 3,66% faţă de 2013, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Prin natura activităţii lor, companiile de asigurări trebuie să constituie rezerve la momentul vânzării unei poliţe, pentru a putea respecta obligaţiile viitoare faţă de clienţi, lucru care reprezintă un avantaj într-o perioadă de criză, atunci când există probleme de cash-flow.

Poliţia nu mai foloseşte radarele fixe – Capital. Poliţia rutieră depistează, în prezent, vitezomanii de pe şosele doar cu radare mobile, cele fixe nemaifiind funcţionale, conform Inspectoratului General al Politiei Române.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...