5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 29.09.2015

Se pregăteşte valul doi de oraşe din România care vor creşte din IT - Harta salariilor din România - Banca lui Umbrărescu rămâne din nou fără Directorat - Mărcile private mănâncă 20% din piaţa de alimente. Citeşte pe larg revista presei din 29 septembrie 2015.
Economica.net - mar, 29 sept. 2015, 05:03
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 29.09.2015

Se pregăteşte valul doi de oraşe din România care vor creşte din IT – ZF. Supraaglomerarea softiştilor din hub-urile importante din România determină companiile să-şi deschidă sedii şi în oraşe mai mici, însă cu potenţial de dezvoltare, cum ar fi Braşov, Piteşti, Craiova, Sibiu şi Târgu-Mureş, care furnizează anual peste 1.500 de candidaţi, se arată într-un raport realizat de Brainspotting, companie de consultanţă în recrutare şi selecţie specializată în IT&C.

Banca lui Umbrărescu rămâne din nou fără Directorat. 14 conducători au părăsit banca într-un an – Profit. Directorii generali adjuncți ai Băncii Române de Credite și Investiții (BRCI), Ana Maria Petrescu și Cristian Podoleanu, au demisionat la mijlocul lunii septembrie și au lăsat instituția de credit fără Directorat, ridicând la 14 numărul executivilor de top care au părăsit în ultimul an banca înființată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Mărcile private mănâncă 20% din piaţa de alimente. La băuturi şi cosmetice brandurile fac încă legea – ZF.

INFOGRAFIE Harta salariilor. Cât ne ia statul din bani: angajatorul plăteşte 3.000 de lei, salariatul ia 1.700 de lei – Adevărul.

Unchii și verii cu atribuții la licitații publice vor putea evalua ofertele rudelor – Profit. Ofertele depuse la licitații publice vor putea fi evaluate de unchii și verii șefilor din firmele care au înaintat aceste oferte, dacă rudele respective lucrează în instituțiile publice care organizează licitația și au competențe în acest sens, fără ca acest lucru să mai fie interzis prin legea achizițiilor publice. În același timp, la licitație vor putea veni firme în care directori au rude în instituția publică, dacă acel director are mai puțin de 10% din acțiunile firmei.

Firmă acasă? Risc să crească taxa de 20 de ori. Cine este obligat să plătească şi cine scapă: Exemple – Capital. Sute de mii de firme şi PFA din toată ţara au sediile sociale în apartamentele de locuit. Din această cauză, începând din 2016, taxele ar putea fi majorate chiar şi de 20 de ori. Noul Cod fiscal îi obligă pe toţi cei aflaţi în această situaţie să depună o declaraţie până cel târziu pe 29 februarie 2016. Există, însă, şi cazuri care vor scăpa de plata impozitelor mărite.

Cât trebuie să pui deoparte pentru o pensie de 1.000 de euro pe lună – ZF.

LISTA – Interes in scadere pentru programul prin care antreprenorii debutanti pot lua 10.000 euro de la stat. Pasii urmatori – startupcafe.ro.

Te-ar mai putea interesa și
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
Numărul de firme dizolvate a crescut cu peste 18,4% în primele şase luni din 2021, la 14.265, faţă de 12.046 în perioada ianuarie - iunie 2020, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional......
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape 75% dintre angajaţii din judeţ sunt plătiţi cu salariul minim pe economie şi doar o parte dintre aceştia beneficiază ...
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au vaccinat să meargă să se vaccineze
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au ...
România trebuie să fie pregătită pentru a face faţă valului patru al pandemiei de COVID-19, iar cea "mai sigură" cale ...
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan Motor estimează că va reveni pe profit în anul fiscal 2021, după trei ani de pierderi, în urma măsurilor de ...