5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 29.09.2015

Se pregăteşte valul doi de oraşe din România care vor creşte din IT - Harta salariilor din România - Banca lui Umbrărescu rămâne din nou fără Directorat - Mărcile private mănâncă 20% din piaţa de alimente. Citeşte pe larg revista presei din 29 septembrie 2015.
Economica.net - mar, 29 sept. 2015, 05:03
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 29.09.2015

Se pregăteşte valul doi de oraşe din România care vor creşte din IT – ZF. Supraaglomerarea softiştilor din hub-urile importante din România determină companiile să-şi deschidă sedii şi în oraşe mai mici, însă cu potenţial de dezvoltare, cum ar fi Braşov, Piteşti, Craiova, Sibiu şi Târgu-Mureş, care furnizează anual peste 1.500 de candidaţi, se arată într-un raport realizat de Brainspotting, companie de consultanţă în recrutare şi selecţie specializată în IT&C.

Banca lui Umbrărescu rămâne din nou fără Directorat. 14 conducători au părăsit banca într-un an – Profit. Directorii generali adjuncți ai Băncii Române de Credite și Investiții (BRCI), Ana Maria Petrescu și Cristian Podoleanu, au demisionat la mijlocul lunii septembrie și au lăsat instituția de credit fără Directorat, ridicând la 14 numărul executivilor de top care au părăsit în ultimul an banca înființată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Mărcile private mănâncă 20% din piaţa de alimente. La băuturi şi cosmetice brandurile fac încă legea – ZF.

INFOGRAFIE Harta salariilor. Cât ne ia statul din bani: angajatorul plăteşte 3.000 de lei, salariatul ia 1.700 de lei – Adevărul.

Unchii și verii cu atribuții la licitații publice vor putea evalua ofertele rudelor – Profit. Ofertele depuse la licitații publice vor putea fi evaluate de unchii și verii șefilor din firmele care au înaintat aceste oferte, dacă rudele respective lucrează în instituțiile publice care organizează licitația și au competențe în acest sens, fără ca acest lucru să mai fie interzis prin legea achizițiilor publice. În același timp, la licitație vor putea veni firme în care directori au rude în instituția publică, dacă acel director are mai puțin de 10% din acțiunile firmei.

Firmă acasă? Risc să crească taxa de 20 de ori. Cine este obligat să plătească şi cine scapă: Exemple – Capital. Sute de mii de firme şi PFA din toată ţara au sediile sociale în apartamentele de locuit. Din această cauză, începând din 2016, taxele ar putea fi majorate chiar şi de 20 de ori. Noul Cod fiscal îi obligă pe toţi cei aflaţi în această situaţie să depună o declaraţie până cel târziu pe 29 februarie 2016. Există, însă, şi cazuri care vor scăpa de plata impozitelor mărite.

Cât trebuie să pui deoparte pentru o pensie de 1.000 de euro pe lună – ZF.

LISTA – Interes in scadere pentru programul prin care antreprenorii debutanti pot lua 10.000 euro de la stat. Pasii urmatori – startupcafe.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Softbinator Technologies achiziționează Digital Tailors și își consolidează poziția cu servicii de product marketing
Softbinator Technologies achiziționează Digital Tailors și își consolidează poziția cu servicii de product marketing
Softbinator Technologies, companie românească de dezvoltare software, specializată în designul, dezvoltarea și lansarea pe piață de produse inovatoare alături de clienți locali și......
Autostrada Focşani – Bacău: CNAIR a aprobat azi indicatorii tehnico – economici
Autostrada Focşani – Bacău: CNAIR a aprobat azi indicatorii tehnico – economici
CNAIR a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici ai Autostrăzii Focșani - Bacău (tronson al A7-Autostrada Moldova), ...
OMS consideră că nu există motive de îngrijorare în legătură cu variola maimuţei
OMS consideră că nu există motive de îngrijorare în legătură cu variola maimuţei
În contextul răspândirii neobişnuite a variolei maimuţei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă diferite ...
Premieră: OPPO extinde garanția standard la 3 ani pentru mai multe smartphone-uri din portofoliu
Premieră: OPPO extinde garanția standard la 3 ani pentru mai multe smartphone-uri din portofoliu
OPPO anunță că smartphone-urile Find X5 Pro, Reno7 5G, Reno6 Pro și Reno6 5G vândute prin canalele oficiale din România ...