5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 31.03.2014

Procter&Gamble ar putea deschide o nouă fabrică în România, despre noile trenuri de la metrou, Musette deschide magazine de pantofi la Londra şi München şi providerii de internet vor putea bloca accesul la torrente. Citeşte pe larg revista presei din 31 martie 2014
Economica.net - lun, 31 mart. 2014, 04:55
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 31.03.2014

Adevărul: Procter&Gamble a cumpărat terenul pe care se află fabrica de şampoane din Urlaţi. Se pregăteşte o nouă investiţie. Procter&Gamble a cumpărat un teren de 25 de hectare la Urlaţi, unde se află fabrica de şampon, şi ar putea investi într-un depozit şi o altă fabrică, săptămâna viitoare fiind aşteptată vizita vicepreşedintelui Patricia Woertz, una dintre cele mai puternice femei de afaceri din lume.

ZF: Miza pentru trenurile la noua linie de metrou: 300 mil. euro.  Cu peste doi ani înainte de finalizarea primului segment din magistrala 5, metroul bucureştean devine câmpul de bătaie pentru producătorii de trenuri. Deşi Metrorex încă nu a stabilit data licitaţiei pentru achiziţia materialului rulant care va aduce pasagerii din Dru­mul Taberei în centrul oraşului, francezii de la Alstom îşi propun să livreze 43 de trenuri pentru noua magistrală. Dacă fiecare tren ar fi compus din şase vagoane, contractul ar avea o valoare de 283 milioane de euro pentru constructorul francez, care deţine o fabrică de trenuri şi vagoane în Polonia.

Capital: Providerii de internet vor putea bloca accesul la torrente. Providerii de internet din Europa vor putea fi forţaţi să blocheze accesul la site-uri care conţin fişiere asupra cărora nu există drepturi de autor, cum sunt torrentele. Astfel, instanţele europene vor primi drepturi sporite în a forţa firmele care furnizează servicii de internet să blocheze accesul clienţilor la aceste site-uri. Curtea Europeană a decis că site-urile care distribuie conținut piratat pot fi blocate de către provideri.

0-100.ro: Opel va construi si masini Buick in Germania. Dupa 2015, la uzina Opel din Russelsheim va fi construit si un model al marcii Buick, alaturi de un nou model al marcii germane care va fi anuntat spre finalul anului. Masinile Buick construite in Germania vor ajunge pe piata americana, iar General Motors a anuntat ca va retrage Opel din China, fiindca pe acea piata Buick vinde de aproape 200 de ori mai bine.

ZF: Musette deschide magazine de pantofi la Londra şi München.  Producătorul de încălţăminte Musette, controlat de familia Bâtlan, va deschide magazine în Londra şi Berlin sau München după cele inaugurate anterior la Paris şi Viena. Compania deţine în prezent 28 de magazine dintre care 19 pe piaţa locală, iar restul în afara ţării, respectiv în Israel (2), Bulgaria (2), Mongolia (1), Liban (1), Franţa (1), Austria (1) şi SUA (1 – în curs de relocare).

Agrointel.ro: Șapte culturi agricole de nișă care aduc profit americanilor și pot fi cultivate cu succes și în România. Deși nu fac parte din culturile agricole propriu-zise, plantele care aduc câștiguri mari sunt cele cu valoare adăugată mare, iar cererea lor pe piață este foarte mult influențată de tendințele actuale din stilul de viață. Bambusul, Ginsengul, ierburile aromate sau ciupercile pot aduce câştiguri mari cultivatorilor.

ZF: Bursa din Varşovia îşi caută un nou CEO. Mandatul actualului director executiv al Bursei de Valori din Varşovia, Adam Maciejewski, expiră în luna iunie, iar pe lista de potenţiali candidaţi pentru a prelua conducerea celui mare mare operator bursier din regiune s-ar număra Andrzej Jakubiak, preşedintele autorităţii poloneze de supraveghere financiară (KNF), şi Pawel Tamborski, subsecretar de stat la Ministerul Finanţelor şi responsabil cu privatizările.

Te-ar mai putea interesa și
SoftServe din Ucraina se extinde puternic în România. Compania caută 750 de specialiști IT până în 2025
SoftServe din Ucraina se extinde puternic în România. Compania caută 750 de specialiști IT până în 2025
SoftServe, una dintre marile companii IT din Europa, cu origini în Ucraina, care a deschis centrul din România în mai 2022, ca parte a strategiei de extindere globale, are în prezent o echipă de......
MAE: Încă 13 cetățeni români vor fi aduși în țară din Turcia cu o aeronavă militară
MAE: Încă 13 cetățeni români vor fi aduși în țară din Turcia cu o aeronavă militară
Alţi 13 cetăţeni români vor fi aduşi în ţară din Turcia cu o aeronavă militară, în seara de marţi, informează ...
Ministrul german al Apărării, aflat în vizită la Kiev, anunță că Ucraina va primi peste 100 de tancuri Leopard
Ministrul german al Apărării, aflat în vizită la Kiev, anunță că Ucraina va primi peste 100 de tancuri Leopard
Noul ministru german al Apărării, Boris Pistorius, aflat marţi la Kiev într-o vizită surpriză, a declarat că Ucraina ...
Boloș: Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 ne-a adus deja peste 26 de miliarde de euro
Boloș: Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 ne-a adus deja peste 26 de miliarde de euro
Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 ne-a adus deja peste 26 de miliarde de euro şi tragem să salvăm până la ultimul ...