5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 6.04.2015

Substraturile răpirii unui român care lucra pentru Timiş în Africa şi legătura cu Legiunea Străină - Fiscul alungă investitorii: Birocraţii decid cine are voie să deschidă afaceri în România - România și convergența reală: de la PIB-ul pe locuitor la consumul individual efectiv și aderarea la euro - Interviu cu şeful Lafarge România - Acceleratorul de la CERN a fost repornit. Cercetatorii incearca sa rezolve Modelul Standard si sa studieze materia intunecata. Citeşte pe larg revista presei din 6 aprilie 2015.
Economica.net - lun, 06 apr. 2015, 05:09
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 6.04.2015

„Frank Timiş a invadat Coasta de Fildeş şi Burkina Faso”. Substraturile răpirii unui român care lucra pentru Timiş în Africa şi legătura cu Legiunea Străină. Iulian Gherguţ, un român care lucra în Burkina Faso ca ofiţer de securitate la o societate minieră a controversatului miliardar Frank Timiş, a fost răpit sâmbătă de tuaregi şi dus în Mali, unde zone vaste sunt controlate de grupări teroriste. Capturarea unui străin pentru a cere recompensă n-a fost însă singurul motiv al atacatorilor: aceştia s-au asigurat totodată că distrug mina, în contextul în care localnicii sunt furioşi pe Timiş.

Fiscul alungă investitorii: Birocraţii decid cine are voie să deschidă afaceri în România – Capital. Investiţii noi şi tranzacţii au fost blocate de ANAF. Afaceri sistate de criză şi repornite acum sunt îngheţate de o legislaţie arbitrară: noua procedură privind codul de TVA. Din cauza birocraţiei excesive care le dă funcţionarilor puterea de a evalua intenţia şi capacitatea companiilor de a avea activitate, sume mari care ar putea intra în economie riscă să fie pierdute.

Un român de 30 de ani dezvoltă trei branduri ale H&M în China – ZF. Cristian Chipăilă are 30 de ani şi după ce a făcut timp de trei ani parte din echipa care a pus bazele H&M în România, a decis să plece la capătul celălalt al lumii, în China, pentru a se ocupa de dezvoltarea celorlalte branduri ale grupului suedez pe cea mai „fierbinte“ piaţă din lume, cu peste un miliard de consumatori. Executivul este leasing manager pentru linia de new business a H&M, respectiv pentru brandurile Monki, Cos şi & Other Stories.

România și convergența reală: de la PIB-ul pe locuitor la consumul individual efectiv și aderarea la euro – CURSDEGUVERNARE.ro. România a ajuns la 57% din nivelul de trai mediu al UE 28, în varianta consumului individual efectiv (AIC), potrivit datelor, valabile la nivelul anului 2013, comunicate de Eurostat. În varianta clasică de urmărire a nivelului de trai, care măsoară PIB pe locuitor la paritatea puterilor de cumpărare standard, ne-am situat la 55%.

Salarii mai mari pentru medici şi asistente de la 1 iunie – Adevărul. Medicii şi asistentele medicale ar putea primi salarii mai mari începând de la 1 iunie. Acesta a fost anunţul făcut duminică de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Bănicioiu a explicat că soluţia pentru majorarea salariilor este ca legea propusă de el, respectiv introducerea practicii private în spitalele de stat, să fie aprobată de parlamentari. Asta pentru că, spune şeful de la Sănătate, principalul motiv pentru care medicii şi asistentele pleacă pe bandă rulantă din România îl reprezintă, în primul rând, banii prea puţini pe care îi primesc lună de lună de la spitalele în care sunt angajaţi.

Interviu cu şeful Lafarge România – „Depindem foarte mult de zona rurală şi deci de anul agricol. Dacă se fac pepenii, vindem şi ciment“ – ZF. „Lucrurile merg bine, anul a început bine, dar să nu ne aşteptăm la o explozie“, susţine Costin Borc, şeful Lafarge România, producător de ciment cu afaceri de anuale de 200 milioane de euro.

Marfa românească, în pericol: Produsele polonezilor invadează supermarketurile! – EVZ. Importurile de produse alimentare din Polonia au crescut puternic în ultimii ani. Iar mâncarea „Made in România” nu poate câștiga lupta cu aceste mărfuri mai ieftine și cel puțin la fel de bune.

Acceleratorul de la CERN a fost repornit. Cercetatorii incearca sa rezolve Modelul Standard si sa studieze materia intunecata – Hotnews. Oamenii de stiinta de la centrul de certare a particulelor CERN au repornit duminica acceleratorul de particule (LHC), incepand astfel o noua etapa in incercarea de a descifra din misterele universului si ale „materiei intunecate”. Acceleratorul a fost oprit doi ani pentru lucrari de verificare dar si de inlocuire a unor componente cu unele mai puternice.

Te-ar mai putea interesa și
România, printre ţările UE cu cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul în iunie
România, printre ţările UE cu cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul în iunie
Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut în iunie cu 5,3%, comparativ cu perioada similară din 2020, în timp ce în zona euro avansul a fost de 5%, arată datele......
Facultăţile din cadrul UB cu cea mai mare concurenţă pentru locurile la buget: Matematică și Informatică și Facultatea de Administrație și Afaceri; peste 17 candidaţi pe loc
Facultăţile din cadrul UB cu cea mai mare concurenţă pentru locurile la buget: Matematică și Informatică și Facultatea ...
Facultatea de Matematică și Informatică și Facultatea de Administrație și Afaceri din cadrul Universităţii din Bucureşti ...
Autostrada Transilvania: Furnicar de muncitori, utilaje și 22 de foreze pe șantierul UMB din județul Cluj FOTO
Autostrada Transilvania: Furnicar de muncitori, utilaje și 22 de foreze pe șantierul UMB din județul Cluj FOTO
Pasionații de infrastructură au postat miercuri imagini de pe șantierul din zona Topa Mică, județul Cluj, unde grupul ...
Dragu: Rectificarea bugetară – în două săptămâni. Sperăm la o majorare a sumei alocate Ministerului Transporturilor
Dragu: Rectificarea bugetară – în două săptămâni. Sperăm la o majorare a sumei alocate Ministerului Transporturilor
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi-a exprimat speranţa, miercuri, ca suma alocată Ministerului Transporturilor la ...