5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această săptămână – 29.06.2015

Legea falimentului personal va intra in vigoare de Craciun. Vezi principalele prevederi, dar si cui nu i se va putea aplica - Harta impozitelor în România - Mega Image va acoperi Bucureştiul cu 500 de magazine. Citeşte pe larg revista presei din 29 iunie 2015.
Economica.net - lun, 29 iun. 2015, 05:27
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această săptămână - 29.06.2015

Legea falimentului personal va intra in vigoare de Craciun. Vezi principalele prevederi, dar si cui nu i se va putea aplica – Hotnews. Vineri a aparut in Monitorul Oficial Lege privind procedura insolventei persoanelor fizice, care urmeaza sa intre in aplicare in 26 decembrie 2015 (la 6 luni dupa aparitia in Monitor). In prima parte a saptamanii viitoare se vor infiinta entitatile cu atributii in punerea in aplicare a legii cum ar fi comisia de insolventa la nivel teritorial.

Moştenirea lăsată de artizanul expansiunii Mega Image: „Când grupul va ajunge la 500 de magazine doar în Bucureşti, oraşul va fi acoperit“ – ZF.

Harta impozitelor. Ce dări plătesc la stat românii, în funcţie de studii, ocupaţie, mediul şi regiunea în care locuiesc – INFOGRAFIE Adevărul.

Dobânzile la depozitele în lei au scăzut de șapte ori în șase ani – DIGI24. Dobânzile la depozitele pe termen scurt nu mai sunt profitabile. În cazul sumelor mici, clienţii pot retrage din bănci chiar mai puţini bani decât au depus. Din 2009, dobânzile la economii au scăzut, în medie, de şapte ori.

„Regele eolienelor“ şi-a găsit de lucru – service pentru turbine – ZF. Grupul Monsson, controlat de omul de afaceri Emanuel Muntmark, cel mai mare dezvoltator de proiecte eoliene local, a terminat anul trecut cu un business de 50 de milioane de euro, în creştere faţă de 2013, şi ar putea ajunge în doi ani la circa 60 de milioane de euro. Unul dintre motoarele de dezvoltare este intrarea pe piaţa de service pentru turbinele eoliene prin deschiderea în Constanţa a unui centru de piese de schimb.

Masa salarială a scăzut spre 30% din PIB, cel mai mic nivel din ultimul deceniu, în timp ce ponderea profiturilor operaţionale ale firmelor a crescut spre 60% – ZF. Reducerea numărului de angajaţi în economie în anii de criză, scăderea salariilor, diminuarea investiţiilor din sectorul privat şi creşterea eficienţei costurilor firmelor au determinat înrăutăţirea distribuţiei veniturilor între angajaţi şi angajatori în România • Salariile angajaţilor români au coborât în 2014 la o pondere de doar 30% în PIB, faţă de aproape 40% în 2008, în timp ce ponderea profiturilor operaţionale ale firmelor în PIB au urcat de la 50% înainte de criză spre 60% • Comparativ, situaţia la nivelul UE a rămas relativ stabilă şi semnificativ mai bună pentru angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Acționarii Electrica au anulat emisiunea de obligațiuni verzi de 300 de milioane de euro, plănuită pentru acest an
Acționarii Electrica au anulat emisiunea de obligațiuni verzi de 300 de milioane de euro, plănuită pentru acest an
Acționarii Electrica SA, una dintre marile companii de distribuție și furnizare de energie electrică, companie privată dar la care statul este cel mai mare acționar, nu au aprobat derularea......
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea ...
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet ...
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...