1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Extern

5G, Suedia: Viviane Reding critică excluderea unor companii doar în baza criteriului naționalității

Excluderea companiilor numai pe baza naționalității lor este extrem de discriminatorie, subliniază fostul comisar european Viviane Reding. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat în mass media suedeză pe marginea cerințelor impuse de autoritățile din această țară în procesul de selectare a furnizorilor de echipamente pentru viitoarele rețele 5G.

20 noi, 2020 | ECONOMICA.net

Astfel, luna trecută Suedia a interzis prezența echipamentelor furnizorilor chinezi în viitoarele rețele 5G, o decizie care a fost contestată în instanță de Huawei. Ca urmare a acestor evoluții Autoritatea suedeză în domeniul telecomunicațiilor a decis amânarea licitațiilor 5G, ce ar fi trebuit să înceapă la debutul săptămânii curente.

"Respingerea companiilor pe baza naționalității lor este întotdeauna riscantă și nu este în conformitate cu modul de acțiune european (...). Desigur, este responsabilitatea liderilor din fiecare țară să protejeze securitatea. Dar securitatea este un element cu mai multe fațete, care depinde foarte mult de tehnologie. În cele din urmă operatorii trebuie să poate responsabilitatea" a declarat Viviane Reding.

Scopul setului de instrumente 5G al UE este de a se face o distincție clară între părțile critice și non-critice ale viitoarelor rețele 5G, o abordare care lipsește în Suedia.

Potrivit lui Viviane Reding, excluderea companiilor chineze nu are legătură cu securitatea, cu cu războiul economic, iar efectul secundar al acestor măsuri este că vom asista la întârzieri în calendarul european de lansare a noii tehnologii. În opinia lui Viviane Reding, Europa e o piață foarte competitivă și nu este în avantajul său să întârzie și mai mult implementarea tehnologiilor 5G.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO