Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut, în primele şase luni, în medie cu peste 2%

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut în primele şase luni, atât ca serie brută, cu 2,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,4%, faţă de semestrul I 2014, informează, miercuri, Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - mie, 12 aug. 2015, 08:53
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut, în primele şase luni, în medie cu peste 2%

În luna iunie 2015, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cu 8,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,5%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut ca serie brută, cu 8,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,6%, spune INS.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015, comparativ cu luna corespunzătoare, în termeni nominali, a crescut cu 6,6%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (41,4%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (11,7%), comerţului cu ridicata nespecializat (10,3%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (9,8%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (6,2%) şi activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (2,8%).

În primul semestru al anului, comparativ cu semestrul I din 2014, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 2,1% datorită avansului comerţului cu ridicata cu produse agricole brute şi cu animale vii (19,6%), al comerţului cu ridicata nespecializat (11,7%), al comerţului cu ridicata de echipament informatic şi de telecomunicaţii (10,5%), al comerţului specializat cu alte produse (2,2%) şi al comerţului cu produse alimentare, băuturi şi tutun (1,3%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata cu bunuri de consum, altele decât cele alimentare (cu 5,4%), comerţul cu ridicata cu alte maşini, echipamente şi furnituri (cu 1,6%) şi activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (cu 1,0%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în semestrul I 2015, comparativ cu semestrul I 2014, în termeni nominali, a urcat cu 2,4% datorită creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (15,5%), comerţului cu ridicata nespecializat (9,4%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (6,9%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (2,7%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (1,9%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (1,7%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (1,5%).

Comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare a scăzut cu 4,5%.

Evoluţia cifrei de afaceri din iunie faţă de mai a avut la bază creşterea comerţului cu ridicata cu echipament informatic şi de telecomunicaţii (cu 28,7%), a comerţului cu alte maşini, echipamente şi furnituri (27,4%), a comerţului cu produse agricole brute şi animale vii (20,7%), a comerţului cu bunurile de consum, altele decât cele alimentare (9,3%), a comerţului cu produse alimentare, băuturi şi tutunul (9,2%), a comerţului cu ridicata nespecializat (7%) şi activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (4,1%).

Comerţul cu ridicata specializat al altor produse a scăzut cu 0,9%, precizează INS.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 2,5%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (7,2%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (3,3%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (2,6%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (2,5%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (1,8%) şi comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (0,7%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata nespecializat (3,1%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (0,1%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2015, comparativ cu luna iunie 2014, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 8,3% ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (70,6%), comerţului cu ridicata nespecializat (16,5%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (16,3%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (10,0%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (6,3%) şi activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (1,7%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (cu 11,2%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (cu 0,5%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (cu 10,1%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare, cu 2,4%.

Te-ar mai putea interesa și
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică ridicată în stil eclectic și decorată cu zeități mitologice se vinde cu 1.140.000 de euro pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX. Imobilul este situat pe o......
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică şi optică
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică ...
Secretarul american de stat Antony Blinken a declarat luni că, deşi China nu furnizează Rusiei arme şi muniţii, oferă ...
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
KORIKA, unul dintre cele mai apreciate branduri de produse cosmetice coreene din Europa, intră în magazinele Notino din ...
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii și managerii din România
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii ...
Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un program de educație financiară de tip e-learning, ...