Peste 1.390 de proiecte în valoare de 103,78 milioane euro au fost depuse pe PNDR 2014 – 2020

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Ruale (AFIR) a primit, până în prezent, 1.397 de proiecte în valoare de 103,78 milioane de euro, pentru toate cele 10 Submăsuri de finanţare a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR) deschise în acest an, se arată într-un comunicat al AFIR, potrivit Agerpres.
Economica.net - joi, 27 aug. 2015, 14:07
Peste 1.390 de proiecte în valoare de 103,78 milioane euro au fost depuse pe PNDR 2014 - 2020

Cele mai multe cereri de finanţare, 1.041, au fost depuse pentru Submăsura 6.1 ,,Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Valoarea totală nerambursabilă, cumulată, pentru toate proiectele depuse prin această submăsură este de 44,36 milioane de euro.

De asemenea, un interes deosebit se constată pentru Submăsura 4.1 ,,Investiţii în exploataţii agricole”. AFIR a primit 121 de proiecte, dintre care 103 privesc sectorul vegetal, iar valoarea totală nerambursabilă a celor 121 de proiecte se ridică la 53,54 milioane de euro.

Sesiunea de primire a proiectelor pentru Submăsura 6.1 şi pentru submăsura 4.1 a fost deschisă în 25 martie 2015.

În afară de submăsurile menţionate mai sus, mai sunt disponibile pentru depunere de proiecte următoarele submăsuri: 4.1a ‘Investiţii în exploataţii pomicole’, 4.2 ‘Sprijin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole’, 4.2a ‘Investiţii în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol’, 4.3 ‘Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea şi adaptarea infrastructurii agricole şi silvice’, 6.2 ‘Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale’, 6.3 ‘Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici’ şi 6.4 ‘Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole’.

Pentru Submăsura 19.1 ,,Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locală” au fost primite 178 de cereri de finanţare conforme în valoare totală de 2,44 milioane de euro. Sesiunea de primire a proiectelor aferente acestei Submăsuri a fost deschisă în perioada 25 martie 2015 – 5 iunie 2015.

AFIR subliniază faptul că în acest moment sunt la dispoziţia beneficiarilor privaţi toate oportunităţile de finanţare majore pe care PNDR 2020 le poate pune la dispoziţie, termenul maxim de depunere pentru toate submăsurile, mai puţin Submăsura 19.1, fiind 30 octombrie 2015.

Totodată, AFIR precizează că va deschide în cursul lunii septembrie o nouă sesiune pentru depunerea proiectelor aferente submăsurii 7.2 ‘Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică’ şi submăsurii 7.6 ‘Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural’.

Această nouă sesiune de primire de proiecte destinată infrastructurii rurale va avea loc în paralel cu reevaluarea a peste 200 de proiecte depuse de autorităţile locale prin Măsura 125 ,,Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii ‘ şi Măsura 322 ,,Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale’, din cadrul PNDR 2007 – 2013, ca urmare a acordului primit de la Comisia Europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două state, în zona......
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Într-o lume în care preocupările pentru mediu și eficiența energetică devin tot mai importante, alegerea corectă a ...
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Portofelele sunt folosite pentru a păstra criptomonedele și, datorită lor, fiecare investitor poate fi propria sa „bancă”. ...
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful Eurohold contestă autoritatea CITR, numit lichidator de Tribunal: „Nu a fost desemnat legal”
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful ...
Assen Christov, președintele Eurohold, grupul bulgar din care făcea parte și falimentara Euroins România, contestă agresiv ...