Dezvoltatorul de spaţii logistice CTP vrea să ajungă la active de peste 250 milioane de euro în România

Dezvoltatorul CTP continuă investiţiile în România şi estimează că activele companiei pe piaţa românească vor depăşi 250 de milioane de euro. 
Andrada Ghira - mar, 08 sept. 2015, 13:35
Dezvoltatorul de spaţii logistice CTP vrea să ajungă la active de peste 250 milioane de euro în România

CTP a cumpărat recent parcul logistic ProLogis, tranzacţie despre care ECONOMICA.NET a relatat săptămâna trecută. Dezvoltatorul american a ieşit astfel de pe piaţa românească. 

„Această tranzacție este în conformitate cu strategia noastră de investiții de aliniere a portofoliului nostru la piețele globale. După finalizarea acestei tranzacții, Prologis va ieși de pe piața din România”, a declarat Ben Bannatyne, managing director Prologis Europe Centrală şi de Est. 

Iar CTP nu se opreşte aici. Potrivit informaţiilor ECONOMICA.NET, compania se află în negocieri cu Portland Trust pentru achiziţia parcului industrial Bucharest West, însă CTP nu a dorit să comenteze pe marginea aceastui subiect. La finalizarea achiziţiei Bucharest West, CTP va ajunge cel mai mare proprietar de spaţii logistice construite din România: 324.000 mp. 

Directorul general al CTP, Remon Vos, declara în primăvara acestui an că are un buget de achiziţii de 100 de milioane de euro şi ca are în plan achiziţia a patru proprietăţi. 

CITEŞTE ŞI CTP negociază achiziţia Bucharest West de la Portland Trust și devine cel mai mare proprietar de spaţii logistice din ţară

Acum este cel mai bun moment să investim în România, o țară cu o creștere estimată a PIB de peste 4% pentru 2015 și o piață de circa 20 de milioane de locuitori. București și alte orașe din România oferă forța de muncă de care investitorii au nevoie: calificată, în număr suficient de mare și la costuri competitive. În ultimii ani, România și-a îmbunătățit semnificativ infrastructura, inclusiv rețeaua de drumuri, iar aceste evoluții pozitive vor continua și în perioada următoare”, spune Remon Vos, director general CTP.

CTP s-a extins şi la Sibiu

CTP a anunţat la începutul acestei luni şi achiziţia unui teren cu o suprafaţă de 150.524 de mp în imediata apopiere a Zonei Industriale Vest din Sibiu, la ieşire din oraş spre Deva. Pe teren se pot construi spaţii logistice cu o suprafaţă închiriabilă de circa 56.000 de metri pătraţi. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Achiziţiil CTP au început în acest an cu parcul logistic Mercury, cumpărat de la  americanii Heitman, cu o suprafață de 34.000 de mp sunt închiriabili. Rețeaua CTP mai include și parcul Cefin de la Arad, care are o suprafață construită 42.600 mp şi Deva Logistic Center o suprafaţă totală de 43.000 mp, dar şi 17.000 mp de teren disponibil pentru dezvoltare.

CTP este un dezvoltator cu sediul în Olanda şi deţine 3 milioane de metri pătrați de spații logistice şi industriale de categorie A în peste 50 de locații. La nivel de grup, CTP estimează pentru acest an venituri din chirii de 150 de milioane de euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Petrom se retrage din Georgia
Petrom se retrage din Georgia
OMV Petrom a anunțat că se retrage din Georgia, acolo unde avea concesionat un câmp offshore unde nu începuse încă forajul de explorare....
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Europa de Sud-Est a raportat pentru primul trimestru al acestui ...
Rompetrol a dat în judecată statul român pentru taxa de solidaritate
Rompetrol a dat în judecată statul român pentru taxa de solidaritate
Rompetrol Rafinare, parte a grupului KazMunayGas International (Grupul Rompetrol) a acționat în instanță Guvernul pentru ...
Arburg, unul dintre cei mai mari producători de maşini de turnare prin injecţie din lume, cu afaceri anuale de 780 de milioane de euro şi cu 100 de ani vechime, intră în România
Arburg, unul dintre cei mai mari producători de maşini de turnare prin injecţie din lume, cu afaceri anuale de 780 de ...
Compania germană Arburg, deţinută de familia Hehl, a deschis o subsidiară în România.