CTP negociază achiziţia Bucharest West de la Portland Trust și devine cel mai mare proprietar de spaţii logistice din ţară

Dezvoltatorul olandez CTP face pasul spre titlul de cel mai mare proprietar de parcuri logistice din România. Compania se află în negocieri pentru preluarea parcului logistic Bucharest West de la Porland Trust, potrivit surselor ECONOMICA.NET. 
Andrada Ghira - Dum, 06 sept. 2015, 20:14
CTP negociază achiziţia Bucharest West de la Portland Trust și devine cel mai mare proprietar de spaţii logistice din ţară

CTP a cumpărat luna trecută parcul logistic ProLogis de lângă Bucureşti şi mai bifează o tranzacţie. 

CTP se află în discuţii cu cei de la Portland Trust pentru achiziţia parcului Bucharest West din apropiere de Bucureşti, acolo unde printre chiriaşi se numără  DSV, Antalis, Eaton, Iron Mountain şi Orange. Tranzacția nu a fost încă parafată, iar valorea se ridică la circa 50-60 de milioane de euro, potrivit unei estimări ECONOMICA.NET

Estimarea a fost făcută pe baza tranzacţiei realizată între CA Immo şi P3. P3 a cumpărat parcul logistic Europolis cu 85,9 milioane de euro, la un randament investiţional de 9%, potrivit datelor CBRE. Europolis este situat peste drum de Bucharest West şi are o suprafaţă închiriabilă de 215.000 mp. 

Parcul logistic Bucharest West are o suprafață de circa 111.000 de mp, iar cu această nouă achiziție în portofoliu CTP ajunge cel mai mare proprietar de spații logistice construite din țară, cu un total de 342.000 de mp, în şase parcuri industriale, în care a investit peste 140 de milioane de euro. 

Tot în apropiere de Bucharest West deţinut de Portand Trust, CTP  mai cumpără şi un teren de lângă depozitul Pepsi, teren cu un potenţial de dezvoltare de circa 75.500 mp. 

Recent, Portland Trust a mai bifat o tranzacţie prin vânzarea clădirii de birouri Floreasca Park din zona Barbu Văcărescu din capitală pentru circa 100 de milioane de euro, potrivit informaţiilor din piaţă. 

CTP s-a extins şi la Sibiu

CTP a anunţat la începutul acestei luni şi achiziţia unui teren cu o suprafaţă de 150.524 de mp în imediata apopiere a Zonei Industriale Vest din Sibiu, la ieşire din oraş spre Deva. Pe teren se pot construi spaţii logistice cu o suprafaţă închiriabilă de circa 56.000 de metri pătraţi. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Contactaţi de ECONOMICA.NET, reprezentanţii companiei nu au dorit să facă nicio precizare cu privire la achiziţia Bucharest West şi a terenurilor. 

CTP a cumpărat luna trecută parcul industrial ProLogis de la Bolintin Deal, din apropiere de București, care are o suprafață construită de 107.000 mp. Tot în zonă, compania a mai cumpărat în primăvara acestui an și parcul logistic Mercury de la americanii Heitman, cu o suprafață de 34.000 de mp sunt închiriabili.

Rețeaua CTP mai include și parcul Cefin de la Arad, care are o suprafață construită 42.600 mp şi Deva Logistic Center o suprafaţă totală de 43.000 mp, dar şi 17.000 mp de teren disponibil pentru dezvoltare. 

CTP mai deţine terenuri pentru dezvoltarea de parcuri industriale la Piteşti (242.327 mp) şi Turda (361.414 mp). Înainte de venirea crizei şi blocarea investiţiilor pe piaţa Româneaască, CTP a cumpărat terenuri la Mădăraş  şi Borş. 

Cerere record în ultimii cinci ani

Piaţa spaţiilor industriale din România, intrată într-un con de umbră în ultimii ani, a înregistrat în 2014 o cerere mai mare cu circa 40% faţă de 2013, şi cea mai mare din ultimii cinci ani, potrivit unor date ale companiei de consultanţă DTZ Echinox. Anul acesta, stocul de spaţii industriale va depăşi 2 milioane de metri pătraţi, cu noi livrări la Bucureşti dar şi în ţară. 

Cea mai mare tranzacţie pe acest segment a fost finalizată în februarie, atunci când cehii de la P3 au cumpărat parcul Europolis, cu o suprafaţă construită de 215.000 mp de la austriecii de la CA Immo. Parcul a fost cumpărat cu 85,9 milioane de euro, la un randament de 9%, potrivit datelor CBRE. 

CTP este un dezvoltator cu sediul în Olanda, care oferă servicii complete de livrare și management al parcurilor de business high-tech personalizate. Portofoliul CTP cuprinde 220 de clădiri cu o suprafaţă totală de închiriere de 2,5 milioane de mp, are 400 de clienţi şi 160 de angajaţi. Pentru acest an, CTP estimează venituri din chirii de 150 de milioane de euro. Cu noile achiziții, CTP deține în România o suprafață de 62 de ha de teren cu potențial de dezvoltare.

 


Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...