Proteste-maraton la Chişinău: Premierul Valeriu Streleţ dă vina pe predecesorul său

Premierul moldovean Valeriu Streleţ a atribuit predecesorului său în această funcţie, Iurie Leancă, o parte din responsabilitatea pentru agravarea situaţiei sociale din Republica Moldova, la originea nemulţumirii oamenilor care au ieşit în stradă, insistând că 'revendicările Platformei (civice 'Demnitate şi Adevăr'), şi anume demisia în lanţ a conducerii statului şi convocarea de alegeri anticipate, nu vor duce la schimbări în viitorul apropiat, potrivit mass-media din Chişinău.
Economica.net - mar, 15 sept. 2015, 06:55
Proteste-maraton la Chişinău: Premierul Valeriu Streleţ dă vina pe predecesorul său

‘Guvernul Leancă a comis o serie de gafe fenomenale din cauză că nu a înţeles cum decurg anumite procese. Vârful tuturor problemelor s-a întâmplat în acea perioadă’, a afirmat Valeriu Streleţ, făcând referire în special la devalizarea cu 1 miliard de dolari a trei bănci moldovene, în cadrul aşa-numitei afaceri ‘furtul secolului’.

‘Cei care au venit să susţină apelul Platformei au venit cu scopul de a obţine o ameliorare cât mai rapidă a nivelului lor trai. Nu ştiu dacă toţi înţeleg până la capăt cât de departe e acest obiectiv dacă s-ar merge pe calea propusă de Platforma DA’, a afirmat Valeriu Streleţ într-o emisiune difuzată luni seara de un post de televiziune local.

În ceea ce priveşte revendicările protestatarilor, premierul moldovean învestit în funcţie la 30 iulie a declarat: ‘Am spus că suntem gata să discutăm orice în afară de demisia guvernului, pentru că nu am dreptul moral s-o fac, pentru că abia am început activitatea’.

‘(Alegerile) anticipate sunt cel mai prost scenariu posibil care poate să existe. Ele trebuie evitate. Având un guvern votat de o majoritate parlamentară, având o atitudine pozitivă a partenerilor europeni şi o discuţie clară cu FMI, ar fi un act de suicid public’, a insistat primul ministru moldovean.

El a adăugat că iniţiativele enunţate de Platforma civică DA sunt astăzi desfăşurate de executivul său, deoarece toate acestea sunt prevăzute în programul de guvernare al alianţei de guvernare: ‘Am senzaţia că au făcut copy/paste’.

Sute de persoane se aflau în noaptea de luni spre marţi, în pofida frigului, în corturile instalate în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, în a noua zi de proteste-maraton.

Potrivit organizatorilor, numărul corturilor a ajuns deja la 350, iar oamenii continuă să vină. Ei spun că vor sta sub cerul liber până când guvernanţii îşi vor da demisia, a relatat Jurnal.md.

Te-ar mai putea interesa și
Ce a transmis ministrul Sănătății medicilor de familie
Ce a transmis ministrul Sănătății medicilor de familie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis, duminică, într-un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicului de Familie, că va sprijini, alături de Casa Naţională de Asigurări de......
Autoritățile italiene au sechestrat 134 de automobile Fiat din cauza unui abțibild
Autoritățile italiene au sechestrat 134 de automobile Fiat din cauza unui abțibild
Poliţia fiscală italiană a sechestrat peste 130 de automobile Fiat Topolino importate din Maroc în cursul acestei săptămâni, ...
Cine profită de pe urma îmbătrânirii populației în Europa
Cine profită de pe urma îmbătrânirii populației în Europa
Îmbătrânirea populaţiei în Europa generează îngrijorări în rândul guvernelor cu privire la perspectivele economice, ...
Producția de țiței a României a scăzut cu 3,4%, importurile cu 15%, în primul trimestru
Producția de țiței a României a scăzut cu 3,4%, importurile cu 15%, în primul trimestru
România a produs, în primul trimestru din 2024, o cantitate de ţiţei de 682.400 de tone echivalent petrol (tep), cu 23.900 ...