Germania: Producţia industrială a avut cel mai semnificativ declin din ultimele 12 luni, în august

Producţia industrială a Germaniei a înregistrat în august cel mai semnificativ declin din ultimele 12 luni, datele sugerând că avansul celei mai mari economii europene a încetinit în trimestrul trei din 2015, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mie, 07 oct. 2015, 08:38
Germania: Producţia industrială a avut cel mai semnificativ declin din ultimele 12 luni, în august

Producţia, ajustată la factorii sezonieri şi inflaţie, a scăzut cu 1,2% în august, în timp ce datele pentru iulie au fost revizuite în creştere, de la un avans estimat la 0,7% până la 1,2%, arată datele publicate miercuri de Ministerul Economiei de la Berlin.

Acesta este cel mai semnificativ declin din august 2014 iar autorităţile apreciază că vacanţele au început destul de târziu în această vară şi de aceea s-a înregistrat în august o scădere a producţiei industriale. Analiştii se aşteptau la un avans de 0,2%.

‘Datele vor extinde speculaţiile privind impactul încetinirii din China asupra avansului economie germane. În opinia noastră, nu există motive de panică, de obicei în timpul verii producţia industrială este în scădere’, a apreciat economistul Carsten Brzeski de la ING.

Şi comenzile industriale au scăzut în august cu 1,8%, ceea ce indică un posibil declin al exporturilor pe principalele pieţe ale Germaniei din ţările emergente.

Recent, Carsten Brzeski a avertizat că actuala criză a refugiaţilor şi scandalul emisiilor de la Volkswagen reprezintă noi riscuri la adresa economiei germane. Este neclar care va fi impactul crizei VW dar economia va fi afectată, ţinând cont de mărimea companiei. VW este ‘unul dintre cei mai importanţi campioni globali ai Germaniei şi un motor de creştere semnificativ al economiei’, susţine Brzeski.

Şi Jennifer McKeown de la Capital Economics a apreciat că scandalul Volkswagen reprezintă un nou risc la adresa activităţii economice din Germania, alături de încetinirea din China.

Alţi analişti susţin că poziţia fiscală solidă a Germaniei, situaţia foarte bună a pieţei de muncă, inflaţia scăzută, declinul semnificativ al preţului la ţiţei, deprecierea euro şi noile măsuri de politică monetară adoptate de Banca Centrală Europeană oferă motive suplimentare de optimism privind perspectivele celei mai mari economii europene în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
Strategie câștigătoare pe timp de criză. Danezii de la FirstFarms au vândut de abia acum producția anului trecut, pentru 1,8 milioane de euro. „Prețurile rămân stabile”
Strategie câștigătoare pe timp de criză. Danezii de la FirstFarms au vândut de abia acum producția anului trecut, pentru ...
Producătorul de cereale danez FirstFarms A/S, cu exploatații de 6.400 de hectare de teren, anul trecut, în România, a ținut în depozite toată producția de cereale din 2024, din cauza......
EXCLUSIV Cele mai mari schimbări din istoria ASF, cu impact pentru milioane de români. „Vom avea o imagine în timp real asupra piețelor”. Cum va ajuta Inteligența Artificială la evitarea unor noi mari falimente
EXCLUSIV Cele mai mari schimbări din istoria ASF, cu impact pentru milioane de români. „Vom avea o imagine în timp ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va trece, în următorii ani, prin cel mai amplu proces de digitalizare și ...
Bolojan: Viaţa departe de casă nu e uşoară; statul are obligaţia să fie atent şi deschis faţă de diaspora
Bolojan: Viaţa departe de casă nu e uşoară; statul are obligaţia să fie atent şi deschis faţă de diaspora
Preşedintele interimar, Ilie Bolojan, a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni în care ...
Ambasadorul Israelului în SUA, convocat la MAE israelian în urma unor declaraţii polemice într-un interviu
Ambasadorul Israelului în SUA, convocat la MAE israelian în urma unor declaraţii polemice într-un interviu
Ambasadorul Israelului în Statele Unite, Yechiel Leiter, a fost convocat de Ministerul de Externe israelian în urma afirmaţiilor ...