Aviz amatorilor de vacanţe la mare: o parte din autostrada Bucureşti-Constanţa va fi închisă în luna septembrie

Lucrările la tronsonul Drajna-Lehliu, care vor presupune închiderea traficului pe autostrada şi devierea şoferilor pe vechiul drum naţional, vor începe la toamnă.
Economica.net - sâm, 26 mart. 2016, 07:08
Aviz amatorilor de vacanţe la mare: o parte din autostrada Bucureşti-Constanţa va fi închisă în luna septembrie

Reparaţiile la tronsonul Drajna-Lehliu de pe Autostrada Soarelui se vor face în luna septembrie, au declarat, pentru ECONOMICA.NET, oficiali din Compania Naţională de Autostrăzi. „Începem în septembrie lucrările de ranforsare pe tronsonul Lehliu-Drajna. Până atunci, vor mai reparaţii de mai mică amploare, la rosturile de la poduri sau parapeţi, care nu vor afecta foarte mult traficul”, ne-au declarat oficialii Companiei de Autostrăzi.

Precizările sunt necesare în contextul în care CNADNR a emis recent un comunicat în care anunţa că tronsonul Drajna-Lehliu din Autostrada Bucureşti-Constanţa va intra în reparaţii capitale. Cum CNADNR a spus că doar procedura de licitaţie va dura 120 de zile, a apărut temerea că acest tronson va fi închis traficului exact în perioada estivală.

„Reabilitarea acestui tronson este foarte necesară. Având în vedere că procesul de licitare la noi ar putea dura conform prevederilor legale până la 120 de zile, am alocat fonduri pentru DRDP Constanţa astfel încât aceasta să înceapă procedura de licitare a proiectului cât mai curând. Cu scuzele de rigoare, cerem înţelegere din partea participanţilor la trafic, însă drumul necesită o intervenţie cât mai rapidă. Ne aşteptăm conform estimărilor noastre ca traficul în perioada estivală să nu fie afectat, dar în momentul în care vom fi gata să lucrăm, împreună cu Poliţia Rutieră vom încerca să găsim soluţia cea mai bună astfel încât traficul rutier să fie cât mai puţin afectat” a declarat directorul general CNADNR, Cătălin Homor, în comunicat.

„Reamintim că tronsonul Drajna-Lehliu a fost dat în folosinţă în anul 2007, durata de viaţă a lucrărilor existente fiind de 6 ani. Costul lucrărilor se ridică la valoarea de aproximativ 46,5 milioane lei, lucrări necesare conform expertizei care constau în frezarea straturilor asfaltice pe o grosime de 12 cm şi realizarea straturilor de legătură şi a celui de uzură”, mai spune CNADNR.

În perioada în care vor fi făcute reparaţiile, traficul va fi închis integral pe sectorul menționat, iar șoferii se vor deplasa pe vechiul DN 3A (Lehliu Gară – Drajna Nouă).

Hotelierii se temeau că lucrările la aurostradă vor afecta fluxul de turişti pe litoral

„Deşi suntem conştienţi că lucrări de reparaţii sunt necesare şi ne bucura faptul că acestea sunt efectuate, constatam că nu exista o planificare raţională a exploatării autostrăzii de către CNADNR. Eventualele reabilitări nu au fost corect planificate, analizate şi nu a fost evaluat impactul economic asupra activităţii turistice pe litoral, în sezonul estival”, spun reprezentanţii Federaţiei patronatelor din turismul românesc, într-un comunicat de vineri.

Aceştia se tem că lucrările vor afecta fluxul de turişti către litoral şi, în acest sens, solicită CNADNR să prezinte un calendar al executiilor lucrarilor, din care să rezulte evitarea efectelor economice negative asupra industriei turismului.

Te-ar mai putea interesa și
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două state, în zona......
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Într-o lume în care preocupările pentru mediu și eficiența energetică devin tot mai importante, alegerea corectă a ...
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Portofelele sunt folosite pentru a păstra criptomonedele și, datorită lor, fiecare investitor poate fi propria sa „bancă”. ...
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful Eurohold contestă autoritatea CITR, numit lichidator de Tribunal: „Nu a fost desemnat legal”
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful ...
Assen Christov, președintele Eurohold, grupul bulgar din care făcea parte și falimentara Euroins România, contestă agresiv ...