Premierul discută cu miniştrii Muncii şi Finanţelor pe marginea noii legi a salarizării bugetarilor – surse

Premierul Dacian Cioloş, ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, şi ministrul Finanţelor, Anca Dragu, au discutat luni dimineaţa, la Guvern, despre varianta care va fi aleasă în ceea ce priveşte salarizarea bugetarilor, iar proiectul de ordonanţă de urgenţă urmează să fie prezentat partenerilor sociali.
Economica.net - lun, 16 mai 2016, 08:06
Premierul discută cu miniştrii Muncii şi Finanţelor pe marginea noii legi a salarizării bugetarilor - surse

„Sunt trei variante luate în discuţie şi s-a discutat care va fi forma aleasă de premier şi miniştri de resort pentru proiectul de ordonanţă de urgenţă. Decizia va fi prezentată luni după-amiază partenerilor sociali, iar marţi va fi prezentată în mod public”, au declarat surse oficiale.

Potrivit acestora, dacă nu vor apărea probleme deosebite în dialogul cu sindicatele, proiectul de ordonanţă de urgenţă va fi supus pentru aprobare Guvernului în următoarea şedinţă.

Ordonanţa de urgenţă care va reglementa sistemul salariilor bugetarilor va fi pusă în dezbatere publică la 15 mai, iar noua abordare se va concentra pe salariile de bază, nu pe sporuri şi indemnizaţii, anunţa ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, la finalul lunii aprilie.

Ministrul a explicat că ordonanţa trebuie să aibă la bază principiul solidarităţii şi principiul neutralităţii între familiile ocupaţionale şi că noua abordare se va concentra pe salariile de bază şi nu pe sporuri şi indemnizaţii. Propunerea principială a Guvernului, în accepţiunea ministrului Muncii, este decomprimarea bazei de salarizare „în sus”, în limita resurselor bugetare existente, care să permită o minimă reglare a piramidei salariale.

Dragoş Pîslaru a preluat portofoliul Muncii după ce Ana Costea a demisionat pe fondul conflictului cu sindicatele generat de proiectul de ordonanţă privind salarizarea bugetarilor.

AddThis Sharing Buttons

Te-ar mai putea interesa și
Magistrala 6 de metrou: Autorizația de construire pentru secțiunea Tokyo – Aeroport Otopeni ar putea fi emisă până în iunie
Magistrala 6 de metrou: Autorizația de construire pentru secțiunea Tokyo – Aeroport Otopeni ar putea fi emisă până ...
Lucrările la secțiunea Tokyo - Aeroport Henri Coandă din Magistrala 6 de metrou vor începe după emiterea autorizației de construire, estimată în al doilea trimestru al anului 2024, se arată......
Insolvența Blue Air: Statul a calculat dobânzile de recuperat. Care e suma totală
Insolvența Blue Air: Statul a calculat dobânzile de recuperat. Care e suma totală
Aproape 200 de milioane de lei are de recuperat statul din insolvența Blue Air. Suma este reprezentată de împrumutul acordat, ...
Cartelul OPEC+ ar putea continua politica de reducere a producției de țiței
Cartelul OPEC+ ar putea continua politica de reducere a producției de țiței
OPEC și aliații săi nu au început încă discuțiile oficiale privind prelungirea reducerii voluntare a producției de ...
BRD, profit net de 326 mil.lei în primul trimestru din 2024, în scădere cu 4%. Creștere pe creditare
BRD, profit net de 326 mil.lei în primul trimestru din 2024, în scădere cu 4%. Creștere pe creditare
BRD, a patra bancă din România din punct de vedere al activelor, a raportat un profit net în primul trimestru din 2024 ...