Constructor la metroul de Drumul Taberei şi pe Centura Capitalei riscă insolvenţa din cauza Primăriei Târgovişte

Delta ACM 93, companie implicată în proiecte mari precum metroul din Drumul Taberei şi lărgirea la 4 benzi a Centurii Capitalei, este ameninţată cu insolvenţa de trei subcontractori. Proprietarul companiei spune că nu îi poate plăti pe cei trei cu care a lucrat împreună într-un proiect pentru Primăria Târgovişte, din cauza unui litigiu cu aceasta.
Economica.net - lun, 23 ian. 2017, 22:04
Constructor la metroul de Drumul Taberei şi pe Centura Capitalei riscă insolvenţa din cauza Primăriei Târgovişte

Companiile Paulus, Layth Distribution şi Drum Work Society au cerut intrarea în insolvenţă a Delta Antrepriză de Construcţii şi Montaj 93 SRL, potrivit unui dosar înregistrat pe 12 ianuarie la Tribunalul Bucureşti. Primul termen în acest dosar a fost stabilit pentru data de 29 martie 2017.

Contactat de către ECONOMICA.NET, Florea Diaconu, proprietarul Delta ACM 93 a explicat că a lucrat cu cele trei companii într-un proiect pentru Primăria Târgovişte. Deşi proiectul a fost finalizat, municipalitatea din Dâmboviţa refuză să facă nişte plăţi, motiv pentru care Delta ACM 93 a şi dat-o în judecată, susţine Diaconu.

Acesta spune că nu îi poate plăti pe cei trei până când nu va fi soluţionat litigiul cu Primăria Târgovişte.

Întrebat care mai este situaţia lucrărilor la Magistrala 5 de metrou, Diaconu a spus că Delta ACM 93 şi-a finalizat partea sa din cadrul proiectului.

În ceea ce priveşte un alt mare proiect al companiei, lărgirea la 4 benzi a Centurii Capitalei între Chiajna (A1) şi Chitila (DN7), proprietarul Delta ACM 93 a ezitat să estimeze un termen pentru finalizarea lucrărilor.

Oficialii de la Drumuri anunţau că pe această secţiune a Centurii urma să se circule pe 4 benzi încă de la finele anului trecut. Diaconu a explicat că, pe lângă problemele cu exproprierile de anul trecut, întârzierea este cauzată şi de lucrările la un pod, care necesită parcurgererea anumitor etape, ce nu pot fi sărite.

Delta ACM 93, companie înfiinţată în urmă cu 24 de ani, este unul dintre marii jucători pe piaţa construcţiilor. Printre lucrările de infrastructură realizate se numără modernizarea Pasajului Universităţii din București, dar şi cele de la Magistrala 5 de metrou, realizate împreună cu italienii de la Astaldi, spaniolii de la FCC Construccion şi AB Construct.

Delta ACM 93 a avut în 2015 afaceri de 471,9 milioane de lei, în scădere cu circa 6% faţă de cele de 502,4 milioane de lei înregistrate în anul precedent. De asemean, profitul a scăzut la 15,4 milioane de lei în 2015, faţă de 42,4 milioane de lei în 2014. Delta ACM 93 avea în 2015 aproximativ 500 de angajaţi, faţă de aproape 1.400 de angajaţi în 2014.

Te-ar mai putea interesa și
UE anunţă un ajutor de un miliard de euro pentru sprijinirea economiei din Liban
UE anunţă un ajutor de un miliard de euro pentru sprijinirea economiei din Liban
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi, în timpul vizitei sale oficiale la Beirut, un pachet de ajutor comunitar pentru Liban în valoare de un miliard de euro pentru......
Elveţia anunţă că Rusia nu a fost invitată „în această etapă” la negocierile de pace privind Ucraina
Elveţia anunţă că Rusia nu a fost invitată „în această etapă” la negocierile de pace privind Ucraina
Guvernul elveţian a anunţat joi că, "în această etapă", Rusia nu se numără printre cele 160 de delegaţii invitate ...
Magistrala 6 de metrou: Cele două TBM-uri pentru secțiunea 1 Mai – Tokyo vor intra în acțiune din august, septembrie – Grindeanu
Magistrala 6 de metrou: Cele două TBM-uri pentru secțiunea 1 Mai – Tokyo vor intra în acțiune din august, septembrie ...
Cele două utilaje de forare tip TBM (Tunnel Boring Machine), aduse de anul trecut pentru execuția tunelurilor secțiunii ...
DOITSMARTER, proiect de testare a soluțiilor inteligente pentru optimizarea consumului de energie în locuințe sociale
DOITSMARTER, proiect de testare a soluțiilor inteligente pentru optimizarea consumului de energie în locuințe sociale
Orientarea inovațiilor tehnologice către consumatorii vulnerabili de energie trebuie să devină o prioritate atât pentru ...