Românul care conducea operaţiunile VW în Malaezia revine în România ca director general la Porsche Inter Auto

Alin Tapalagă, românul care conducea operaţiunile Volkswagen în Malaezia, este noul director general al retailerului auto Porsche Inter Auto România, începând cu luna ianuarie 2018, revenind în ţară după o carieră internaţională impresionantă de şapte ani în cadrul companiei Porsche Holding Salzburg.
Economica.net - joi, 11 ian. 2018, 15:16
Românul care conducea operaţiunile VW în Malaezia revine în România ca director general la Porsche Inter Auto

Tapalagă îi urmează la conducerea Porsche Inter Auto România /PIA/ lui Peter Copetti, care şi-a încheiat mandatul de patru ani la finalul lunii decembrie 2017.

Noul director general al PIA România s-a alăturat companiei Porsche Inter Auto România încă din anul 1998 şi s-a mai aflat la conducerea retailerului auto în România până în anul 2011, într-o formulă de management în care era director general alături de Dana Cortina. Ulterior, el a fost chemat de către Porsche Holding Salzburg să deschidă operaţiunile pe continentul sud-american, în Columbia.

Activitatea din Columbia a început cu importatorul Volkswagen, ulterior compania preluând importul şi distribuţia pentru toate mărcile grupului, inclusiv pentru camioanele şi autobuzele VW şi MAN. Piaţa columbiană are drept caracteristică imprevizibilul, dar, cu toate acestea, înregistrează vânzări anuale de 300.000 de unităţi. Produsele comercializate erau în mare parte de fabricaţie americană (Mexic, Brazilia, Argentina, SUA).

De la începutul anului 2016, Alin Tapalagă a preluat ca managing director activitatea Volkswagen Passenger Cars Malaezia. În Malaezia, grupul Volkswagen AG deţine unităţi de producţie proprii, inclusiv o fabrică de asamblare.

‘Experienţa a fost unică, datorită complexităţii, având în vedere că, pe lângă import şi distribuţie, aveam şi producţie locală. O piaţă auto mare, de 600.000 de unităţi pe an, extrem de agresivă, dar şi foarte ofertantă,’ a afirmat Alin Tapalagă.

Noul director general al PIA România spune că pe continentele american şi asiatic a acumulat o experienţă vastă, în special datorită modelului de business total diferit faţă de Europa.

‘Trăind şi lucrând departe de ţară, am devenit un român mult mai bun. Cu cât te depărtezi mai mult de ţară, cu atât mai importante devin rădăcinile tale, iar experienţa de afară poate fi cel mai bine fructificată în ţara natală. Pentru a pune în valoare mărci europene pe aceste două pieţe era necesar un efort deosebit, dus la excelenţă, în ceea ce priveşte customer experience. În România, avem un mare avantaj, avem mărci puternice şi recunoscute, aşa încât obiectivul meu personal este să creştem substanţial calitatea serviciilor’, a spus Tapalagă.

De pe 10 ianuarie, Peter Copetti preia conducerea operaţiunilor Porsche Inter Auto din Polonia, o piaţă cu vânzări de peste 500.000 de unităţi în 2017. El va administra o reţea de 15 dealership-uri, o echipă de 880 de angajaţi şi un volum de vânzări de 18.000 de maşini.

În România, Porsche Inter Auto a avut, la rândul său, o evoluţie foarte bună în ultimii patru ani. Pe piaţa de automobile noi, unde numărul de unităţi vândute anual a crescut de la 66.000 în 2013 la 135.000 în 2017, vânzările companiei au înregistrat o creştere de peste 90%.

Porsche Inter Auto România face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reţeaua globală de retail a Holdingului Porsche din Salzburg. Reţeaua Porsche Inter Auto România comercializează, prin intermediul celor cinci centre auto din Bucureşti şi Timişoara, automobile Volkswagen, Skoda, Audi şi SEAT.

Porsche Inter Auto este, de asemenea, importator şi distribuitor exclusiv pentru mărcile de lux Porsche, Bentley şi Lamborghini în România.

Te-ar mai putea interesa și
Investiţii de un miliard de euro în cercetarea fundamentală, programate în perioada 2024-2026 – Ministrul Cercetării
Investiţii de un miliard de euro în cercetarea fundamentală, programate în perioada 2024-2026 – Ministrul Cercetării
Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat, marţi, că în perioada 2024-2026 sunt programate investiţii de un miliard de euro în cercetarea fundamentală....
România a înregistrat investiţii imobiliare în creştere cu 69%, în T1 – raport Colliers
România a înregistrat investiţii imobiliare în creştere cu 69%, în T1 – raport Colliers
Valoarea totală a investiţiilor imobiliare înregistrate în România, în primul trimestru al acestui an, a fost de 202 ...
Efectivele de animale din Uniunea Europeană au scăzut în 2023 – date Eurostat
Efectivele de animale din Uniunea Europeană au scăzut în 2023 – date Eurostat
Efectivele de animale din Uniunea Europeană au scăzut anul trecut comparativ cu 2022, arată datele publicate marţi de ...
Şase din zece companii din Europa Centrală şi de Est văd expunerea la riscuri ca pe oportunităţi de creştere – sondaj PwC
Şase din zece companii din Europa Centrală şi de Est văd expunerea la riscuri ca pe oportunităţi de creştere – ...
Companiile din Europa Centrală şi de Est (ECE), inclusiv din România, cred că expunerea la anumite riscuri aduce oportunităţi ...