UPDATE – Romexpo a intrat în insolvenţă pentru datorii de peste 40.000 de euro

Societatea Romexpo SA, care administrează cel mai mare complex expoziţional din ţară, a intrat în insolvenţă la cererea unei firme de publicitate.
Andrada Ghira - vin, 25 mai 2012, 07:54
UPDATE - Romexpo a intrat în insolvenţă pentru datorii de peste 40.000 de euro

UPDATE – Romexpo: Datoria a fost plătită în luna mai. Atacăm decizia de intrare în insolvenţă, fiind nelegală

Romexpo a atacat prin recurs decizia prin care instanţa a admis intrarea în insolvenţă a complexului expoziţional, apreciind-o incorectă şi nelegală, întrucât datoria invocată de firma care a cerut insolvenţa a fost achitată integral din luna mai, a anunţat compania.

Firma Euro Insol a anunţat vineri dimineaţă că Romexpo a intrat în procedura de insolvenţă pentru neplata unei datorii de peste 180.000 lei către firma Arsenoaiei & Matasel Consulting.

 

Tribunalul Bucureşti a decis pe 23 mai deschiderea procedurii de insolvenţă a Romexpo SA, pentru datorii de 181.603 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de publicitate. Firma care a cerut intrarea în insolvenţă a Romexpo SA este Arsenoaiei şi Matasel Consulting SRL, care a solicitat deschiderea acestei proceduri la data de 16 noiembrie 2011. Compania Euro Insol a fost desemnată administrator judiciar, care se mai ocupă şi de reorganizarea unor companii  mari, precum Uztel, Servtrans, Palatul Universul, Asmita Gardens şi Ibiza Sol.

„Este o provocare şi o onoare pentru noi să administrăm unul dintre cele mai mari centre expoziţionale din Europa. Printr-un management adecvat şi adaptat noilor condiţii economice, sperăm să aducem compania pe profit încă din cursul acestui an. Să ne aducem aminte ca în 2008 societatea înregistra un profit de aproape 26 milioane lei. Deci, există potenţial de creştere, iar dacă se iau măsuri de restructurare a activităţii, de redimensionare a organigramei şi a costurilor în general, rezultatele pozitive nu vor întârzia să apara”, a declarat avocatul Remus Borza, practician coordonator al Euro Insol.

Centrul deţine suprafeţe expoziţionale cu o suprafaţă totală de 76.793 mp. Anul trecut s-au organizat 150 de evenimente, din care 40 de târguri şi expoziţii la care au participat peste 140.000 vizitatori.

Lucrările la Complexul Expoziţional au început în 1959 şi a fost inaugurat în 1962 printr-un congres la care au participat peste 11.000 de persoane. În 1963 ia fiinţă oficiul de Expoziţie din cadrul Camerei de Comerţ a României. În 1970 se organizează prima ediţie a TIB, pentru ca în 1974 să debuteze TIBCO. În 1991este înfiinţată SC Romexpo SA, având ca principal acţionar majoritar Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Romexpo, de la profit la pierderi

Ca efect al crizei economice şi al unui management inadecvat, numărul de evenimente şi de participanţi s-au diminuat în ultimii ani cu efecte vizibile în scăderea cifrei de afaceri şi implicit al profitabilităţii companiei. Dacă in 2010 Romexpo înregistra o cifră de afceri de 44,39 milioane lei (10,4 milioane de euro), în 2011 aceasta s-a redus la 38,93 milioane de lei (9,2 milioane de euro). Profitul înregistrat de societate în în 2010 a fost de 232.771 lei (55.000 de euro), iar în 2011 a trecut pe o pierdere de 2,47 milioane de lei (584.000 de euro). Datoriile Romexpo la sfârşitul anului trecut au fost de 21,47 milioane de lei (peste 5 milioane de euro).

 

 

Te-ar mai putea interesa și
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
Europa se îndreaptă pe nesimţite în poziţia în care va fi dependentă de îngrăşămintele ruseşti, la fel cum a fost cu gazele naturale, avertizează unul din cei mai mari producători......
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Primăria Sectorului 6 spune că este în discuții cu Metrorex și cu Guvernul pentru extinderea spre ieșirile din oraș ...
Petrom se retrage din Georgia
Petrom se retrage din Georgia
OMV Petrom a anunțat că se retrage din Georgia, acolo unde avea concesionat un câmp offshore unde nu începuse încă ...
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Europa de Sud-Est a raportat pentru primul trimestru al acestui ...