Bursa a crescut uşor la debutul şedinţei, într-o piaţă apatică

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,16% la deschiderea şedinţei de joi, într-o piaţă apatică şi unde au fost realizate tranzacţii cu acţiuni emise de 17 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.
Economica.net - joi, 27 dec. 2012, 08:44
Bursa a crescut uşor la debutul şedinţei, într-o piaţă apatică

La ora 10:15, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,22%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,3% peste nivelul de luni. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a avansat cu 0,3%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a crescut nesemnificativ, cu 0,09%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, se plasa cu 0,33% peste şedinţa anterioară.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 449.000 lei (101.000 de euro), de trei ori sub rulajul de la debutul şedinţei precedente, de 1,3 milioane lei (peste 300.000 de euro).

Acţiunile OMV Petrom (SNP) şi titlurile Băncii Transilvania (TLV) au fost cele mai lichide din piaţă, cu transferuri de 254.000 de lei şi, respectiv, de 143.000 de lei. Astfel, cele două acţiuni au asigurat 88% din rulajul pieţei. Titlurile OMV Petrom au avansat cu 0,26%, la 0,42 lei, iar acţiunile băncii au crescut cu 0,81%, la 1,24 lei.

Piaţa locală a fost închisă marţi şi miercuri pentru sărbătoarea Crăciunului.

Bursele europene au deschis joi în scădere uşoară, în aşteptarea reluării negocierilor de la Washington privind măsurile de austeritate care ar putea fi activate automat la începutul anului viitor, riscând să provoace o nouă rundă de recesiune.

Te-ar mai putea interesa și
Mihaela Lupu, CEO, UniCredit Bank Romania: Există interese mari de creștere a băncii în regiune și în România, în special.
Mihaela Lupu, CEO, UniCredit Bank Romania: Există interese mari de creștere a băncii în regiune și în România, în ...
”Au spus-o și ceilalți șefi ai UniCredit, avem interese mari de creștere a băncii în regiunea Europei Centrale și de Est și în România în special”, a declarat Mihaela Lupu, CEO,......
Israel Hamas: Secretarul general al ONU cere încetarea imediată a focului în Fâșia Gaza
Israel Hamas: Secretarul general al ONU cere încetarea imediată a focului în Fâșia Gaza
Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a lansat duminică un apel la încetarea ''imediată'' a focului ...
Studiu Dacia: Un sfert dintre respondenți nu se simt în siguranță ca pietoni în oraș
Studiu Dacia: Un sfert dintre respondenți nu se simt în siguranță ca pietoni în oraș
Platforma de responsabilitate socială a mărcii Dacia, a lansat un studiu amplu prin care și-a propus să aducă în prim ...
FT: Chinezii de la BYD vor să depăşească la vânzări de mașini electrice Volkswagen, Tesla şi Stellantis în Europa, până în 2030
FT: Chinezii de la BYD vor să depăşească la vânzări de mașini electrice Volkswagen, Tesla şi Stellantis în Europa, ...
BYD vrea să depăşească Volkswagen, Tesla şi Stellantis şi să devină în acest deceniu cel mai mare vânzător de ...