Podul de la Brăila: Constructorii se pregătesc să ridice primul segment de tablier metalic – API

Constructorii se pregătesc să ridice primul segment de tablier metalic din cele 86 care vor forma structura suprafeței de rulare a Podului de la Brăila, anunță reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API). Potrivit lor, piesele de tablier au fost executate "peste drum" la șantierul naval VARD Brăila.
Ion Dobreanu - vin, 11 feb. 2022, 14:25
Podul de la Brăila: Constructorii se pregătesc să ridice primul segment de tablier metalic  - API

„Antreprenorii au o țintă ambițioasă de a ridica și suda două segmente în fiecare zi dar, chiar dacă nu o vor atinge, toată operațiunea poate fi gata în două – trei luni. Din acel moment podul intră în linie dreaptă”, estimează reprezentanții ONG – ului dedicat proiectelor de infrastructură.

pod braila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aceștia solicită constructorilor și oficialilor din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere să facă toate demersurile necesare deschiderii circulației pe pod, pe varianta de sud (Măcin), până cel târziu în decembrie 2022.

pod braila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucrările la acest obiectiv sunt realizate în proporție de 54,50%, conform datelor de pe harta marilor proiecte de infrastructură a CESTRIN.

Citește și: Drulă: Podul de la Brăila se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 kilometri din drumurile de legătură

Podul suspendat va fi poziţionat între km 4+596,10 şi km 6+570,52, pe drumul principal Brăila-Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometraj pe Dunăre, măsurat de la Sulina).

Licitaţia pentru realizarea Podului suspendat peste Dunăre, cea mai mare lucrare de infrastructură din România din ultimii 30 de ani, a fost câştigată, în ianuarie 2018, de asocierea a două firme – una din Italia şi cealaltă din Japonia, iar contractul prevede ca lucrarea să se finalizeze în 2023, în condiţiile în care 18 luni sunt alocate pentru proiectare, iar 36 de luni pentru execuţie.

Pentru acest obiectiv au fost alocate fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, bani care vor fi folosiţi atât pentru construirea podului, cât şi pentru realizarea unei reţele de drumuri de 23 kilometri, care vor face legătura cu podul.

Podul suspendat peste Dunăre va avea o lungime de 1.974 de metri, dintre care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea. La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii.

FOTO: Podul de la Brăila (sursa: Radu Aramă, forum.peundemerg.ro)

Te-ar mai putea interesa și
Noi măsuri pentru sprijinirea fotovoltaicelor în Germania
Noi măsuri pentru sprijinirea fotovoltaicelor în Germania
Parlamentul Germaniei a aprobat o nouă serie de măsuri pentru a sprijini și mai puternic dezvoltarea energiei fotovoltaice în această țară, potrivit Enerdata....
NEPI Rockcastle și-a majorat împrumutul de la IFC la 445 milioane de euro
NEPI Rockcastle și-a majorat împrumutul de la IFC la 445 milioane de euro
NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din România, a semnat în decembrie 2023 un acord cu Corporația ...
China: 19 persoane decedate în urma surpării unei porţiuni de autostradă în provincia Guangdong
China: 19 persoane decedate în urma surpării unei porţiuni de autostradă în provincia Guangdong
Nouăsprezece persoane şi-au pierdut viaţa în urma surpării unei porţiuni de autostradă în noaptea de marţi spre ...
SUA îşi îndemnă aliaţii să furnizeze Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot
SUA îşi îndemnă aliaţii să furnizeze Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot
Secretarul american al apărării Lloyd Austin a încurajat marţi statele care deţin sisteme antiaeriene Patriot să doneze ...