Cursul a încheiat şedinţa interbancară foarte uşor sub cotaţiile de joi

Cursul de schimb leu/euro a încheiat şedinţa interbancară la 4,4260 - 4,4270 unităţi, foarte uşor sub nivelurile de la finalul sesiunii precedente, într-o piaţă cu volume reduse de tranzacţionare, potrivit dealerilor.
Economica.net - vin, 12 iul. 2013, 14:11
Cursul a încheiat şedinţa interbancară foarte uşor sub cotaţiile de joi

La deschiderea şedinţei de vineri, euro a fost cotat la 4,4190 lei, cu aproximativ 1 ban sub cotaţiile de joi din jurul orei 16:30, de 4,4280 – 4,4295 lei/euro.

Ulterior, cotaţiile au fluctuat foarte uşor în jurul nivelului de 4,42 lei/euro, iar spre finalul şedinţei a început să se îndrepte spre 4,43 lei/euro.

În jurul orei 16:30, euro era cotat pe piaţa interbancară la 4,4260 – 4,4270 lei, respectiv cu 0,2 – 0,25 bani sub închiderea de joi.

„Volumele de tranzacţionare au fost foarte mici atât pe piaţa locală, cât şi pe cele din regiune, astfel că orice ordin ceva mai mare influenţează cotaţiile”, a afirmat un dealer.

La finalul şedinţei de la Bucureşti, leul era aproape în stagnare în raport cu euro, în timp ce zlotul se întărea cu 0,2% faţă de moneda unică europeană, iar forintul era în scădere cu 0,2%.

Cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut şi vineri, pentru a patra sesiune consecutiv, şi a ajuns la 4,4210 lei/euro. Astfel, în ultimele patru zile, rata de referinţă a scăzut cumulat cu 2,75 bani, ceea ce indică o apreciere a leului cu 0,62% în raport cu euro.

Leul a continuat să se aprecieze şi vineri în raport cu dolarul american, pentru a doua zi consecutiv, cursul de referinţă coborând cu 0,8 bani, la 3,3870 lei/dolar.

Rata de schimb pentru francul elveţian a scăzut, deasemnea, şi a ajuns la 3,5672 lei/franc, respectiv cu 0,61 bani sub nivelul de joi, când francul a fost cotat la 3,5733 lei.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile practicate vineri de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au coborât la 3,11% – 3,61% pe an, după ce joi au fost la 3,35% – 3,85% pe an.

În acelaşi timp, dobânzile pentru plasamentele pe termen de o săptămână au scăzut uşor, la 3,32% – 3,82% pe an, faţă de cele de joi, de 3,42% – 3,92% pe an.

Astfel, dobânzile sunt sub rata dobânzii de politică monetară a BNR, de 5% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Rompetrol Well Services face lucrări la sonde geotermale pentru încălzire în Danemarca și vrea să se extindă în acest business în Europa
Rompetrol Well Services face lucrări la sonde geotermale pentru încălzire în Danemarca și vrea să se extindă în acest ...
Rompetrol Well Services, divizia de de servicii a grupului Rompetrol (KMG International), a câștigat un contract pentru servicii la sonde geotermale în Danemarca, arată compania într-o informare......
Teodora Petkova, șefa UniCredit pe Europa Centrală de Sud Est: Strategia regională a UniCredit prevede simplificarea structurii băncii și repoziționarea ei ca lider în Europa. Creșterea nu exclude noi achiziții
Teodora Petkova, șefa UniCredit pe Europa Centrală de Sud Est: Strategia regională a UniCredit prevede simplificarea structurii ...
Șeful UniCredit pe Europa Centrală și de Est, Teodora Petkova, arată că strategia de dezvoltare a băncii se bazează ...
Renault Scenic E-Tech a câștigat ediția din 2024 a competiției Best Electric Car in Romania
Renault Scenic E-Tech a câștigat ediția din 2024 a competiției Best Electric Car in Romania
Juriul competiției Best Electric Car in Romania a decis că modelul Renault Scenic E-Tech este mașina care merită trofeul ...
Lanțul de saloane de frumusețe și coafură GETT’S a înregistrat o cifră de afaceri de 3,4 milioane de euro în 2023 și annță deschiderea unei noi unități de lux
Lanțul de saloane de frumusețe și coafură GETT’S a înregistrat o cifră de afaceri de 3,4 milioane de euro în 2023 ...
GETT’S, una dintre cele mai mari rețele în domeniul frumuseții și al coafurii în România pentru segmentul de 4 si ...