Alia Apartments: Administratorul a vândut, în insolvenţă, locuinţe de 11,2 milioane euro

Administratorul judiciar al complexului imobiliar Alia Apartments, în insolvenţă de anul trecut, a reuşit să vândă apartamente în ansamblu în valoare de 11,2 milioane de euro, plus TVA, preţul mediu de vânzare fiind de 228.500 de euro.
Economica.net - mar, 17 dec. 2013, 09:04
Alia Apartments: Administratorul a vândut, în insolvenţă, locuinţe de 11,2 milioane euro

Proiectul rezidenţial Alia Apartments a însumat în perioada insolvenţei vânzări de aproximativ 11,2 milioane de euro + TVA, astfel că 62% dintre apartamente au fost vândute după intrarea în procedură, la un preţ mediu de 228.500 euro/unitate, se arată într-un comunicat al Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), administratorul judiciar al proiectului.

Firma Alia Inmobiliaria, dezvoltatorul complexului imobiliar din apropierea Arcului de Triumf finanţat cu 25 milioane de euro de Uni­Credit Group, a intrat în insolvenţă în primăvara anului trecut. Firma, parte a grupului spaniol Alius, a finalizat în 2010 complexul imobiliar Alia Apartments, în care au fost construite trei blocuri totalizând 124 de apartamente, în urma unei investiţii de 50 milioane euro.

Cea mai scumpă locuinţă în complex este un duplex de 617 metri pătraţi, care la finalizarea proiectului era scos la vâzare la un preţ de circa două milioane de euro.

Apartamentele au suprafeţe cuprinse între 65 mp şi circa 300 mp, cu excepţia duplexului de şase camere, care are 617 mp, situat la etajul 20 al celei mai înalte clădiri din complex. La etajele superioare ale clădirilor se găsesc duplex-uri, fiecare cu piscină proprie.

„Piaţa imobiliară este în continuare într-un impas, însă avem semne că lucrurile revin, încet, pe un trend ascendent. Proiectele pe care le administrăm au reuşit în ultima perioadă să genereze interes pentru cumpărători. Suntem, astfel, pe drumul pe care ni l-am propus”, a declarat Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator în cadrul CITR.

Totodată, ritmul de vânzare în cadrul proiectului Mao Life Residence din Cluj, administrat tot de CITR, a crescut de 5 ori în insolvenţă faţă de perioada anterioară acestei proceduri. Dacă în cadrul proiectului se vânduseră doar 44 de apartamente în 4 ani, în prezent, la 8 luni după intrarea în procedură s-au vândut 38 de apartamente.

Şi în privinţa închirierilor proiectele din portofoliul CITR au înregistrat un trend ascendent anul acesta. Atât proiectele rezidenţiale, cât şi spaţiile de birouri au un grad de ocupare ridicat.

Astfel, rata de ocupare în cadrul proiectului de birouri Swan Office & Technology Park Pipera a crescut la aproape 40%, iar patru companii s-au mutat deja în noile spaţii, de la intrarea proiectului în administrarea CITR.

Pe segementul închirierilor rezidenţiale, în portofoliul CITR proiectul Alia Apartments este cel mai bine cotat, având în prezent aproximativ 10 de apartamente închiriate, la un preţ mediu de închiriere de 2.200 euro/lună.

Te-ar mai putea interesa și
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul românesc de tehnologie theCoRD, care a lansat prima soluție AI de team coaching din lume, anunță extinderea la nivel global, obiectivul pentru 2024 fiind prezența în 10 țări....
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion de euro în 15 magazine Good2Go
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion ...
Offshore-ul cipriot Starlock Limited, care deține și Olimpian Park Oradea și Suceava, vrea să investească anul acesta ...
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și ...
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Grupul EOS, prin intermediul companiilor EOS Credit Funding DAC ...