Metroul de Cluj: Se reia licitația pentru supervizare lucrări, după ce oferta Egis a fost respinsă

Primăria Cluj Napoca a lansat din nou licitație pentru supervizarea lucrărilor la Magistrala I de metrou, după ce singura ofertă depusă la licitația anterioară a fost respinsă.
Anemona Andone - vin, 06 oct. 2023, 15:41
Metroul de Cluj: Se reia licitația pentru supervizare lucrări, după ce oferta Egis a fost respinsă

Amintim că, la licitația precedentă pentru servicii de supervizare, a depus ofertă doar compania Egis. Pe 13 septembrie 2023, procedura a fost anulată deoarece „au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”, potrivit informațiilor din SEAP.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor în cadrul procedurii noi este 10 noiembrie 2023. Valoarea estimată a contractului s-a menținut la peste 211 milioane de lei.

Pe 25 mai a fost semnat la sediul Primăriei Cluj – Napoca contractul pentru construirea Magistralei I de metrou din Capitala Ardealului. În valoare de peste nouă miliarde de lei, lucrările la această linie de metrou vor fi finalizate în 2031, potrivit estimărilor primarului Cluj – Napoca, Emil Boc.

Pe 28 februarie 2023 a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția de lucrări la Magistrala I de metrou Cluj, respectiv asocierea Gulermak – Alstom Transport – Arcada Company.

Oferta financiară a asocierii este de 9,059 de miliarde de lei fără TVA, față de valoarea estimată de 9,064 de miliarde de lei fără TVA.

Primăriile Cluj – Napoca și Florești au publicat pe 16 martie 2022 anunțul de participare privind proiectarea și execuția de lucrări la Magistrala I de metrou Cluj.

Contractul prevede proiectare și execuție lucrări de infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj. Durata lucrărilor este de 96 de luni (8 ani).

Proiectul Magistrala I de metrou Cluj este o linie de metrou ușor cu lungimea de 21,03 km, cu 19 stații subterane și un depou suprateran, în tehnologie „rail” șină de cale ferată, cu o capacitate transport nominală/maximă la interval de 90 secunde: 15.200/21.600 de pasageri / oră și sens (40 de trenuri / oră și sens).

Proiectul urmează să fie finanțat din fonduri europene nerambursabile și rambursabile precum Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) 2021 – 2027 și Programul Operațional Transporturi (POT) 2021 – 2027.

CITEȘTE ȘI:

 

Te-ar mai putea interesa și
Cargus relochează hubul său din Sibiu, într-un depozit mai mare și mai modern
Cargus relochează hubul său din Sibiu, într-un depozit mai mare și mai modern
Compania de curierat Cargus anunță relocarea hub-ului său de sortare din Sibiu într-o nouă facilitate modernă, parte din CTPark Sibiu, începând cu luna mai. ...
Societatea Națională a Apelor Minerale pregătește punerea în exploatare a unui nou izvor de apă
Societatea Națională a Apelor Minerale pregătește punerea în exploatare a unui nou izvor de apă
Echipa de experți din cadrul Serviciului Teritorial Vest al Societății Naționale a Apelor Minerale S.A. a început un ...
Frecvența sistemului energetic ar putea avea de suferit ca urmare a a creșterii regenerabilelor, spune șeful Dispeceratului Energetic Național. „Tehnicienii caută soluții”
Frecvența sistemului energetic ar putea avea de suferit ca urmare a a creșterii regenerabilelor, spune șeful Dispeceratului ...
Modul de operare și mentananță a sistemului energetic începe să se schimbe fundamental ca urmare a integrării multor ...
Acțiunile Digi Communications N.V. vor fi incluse în indicii MSCI începând din 31 mai 2024
Acțiunile Digi Communications N.V. vor fi incluse în indicii MSCI începând din 31 mai 2024
Morgan Stanley Capital International (“MSCI”), unul dintre liderii in furnizarea de indici de referință la nivel global, ...