Rompetrol a acordat granturi de peste 1,2 milioane de dolari comunităţilor locale

KMG International (fostul Grup Rompetrol) a acordat, în ultimii cinci ani, finanţări de peste 1,2 milioane de dolari în cadrul programului naţional de responsabilitate socială 'Împreună pentru fiecare', destinat dezvoltării comunităţilor locale, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - lun, 26 mai 2014, 08:39
Rompetrol a acordat granturi de peste 1,2 milioane de dolari comunităţilor locale

Programul a avut 300.000 de beneficiari în ultimii 5 ani şi au fost finanţate 87 de proiecte de mediu şi sănătate.

‘300.000 de beneficiari, 3.500 de voluntari activi în implementarea proiectelor la nivel naţional şi peste 280.000 de ore de lucru în folosul comunităţii. Ne motivează cifrele, dar şi mai mult ne motivează oamenii, beneficiarii acestor proiecte. Noi punem la dispoziţie o platformă de înscriere şi foarte multă implicare, dar susţinerea şi parteneriatele create în comunităţii sunt vitale pentru materializarea proiectelor. Încurajăm toate persoanele responsabile, să depună proiecte; fiecare iniţiativă înscrisă înseamnă o comunitate conştientă, iar asta înseamnă evoluţie’, a declarat Alexey Golovin, Director Dezvoltare Corporativă şi Comunicare al KMG International / Rompetrol.

Programul continuă şi în acest an, iar până la data de 7 iulie, ONG-urile, autorităţile locale, instituţiile publice şi persoanele fizice cu atitudine civică şi spirit antreprenorial pot înscrie pe site-ul programului www.impreunapentrufiecare.ro proiecte în domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului pentru a primi finanţare.

Categoriile bugetare sunt de 15.000 lei (pentru proiecte educaţionale), 45.000 lei (pentru proiecte ce presupun renovarea şi dotarea unităţilor medicale sau activităţi de conservare şi menţinere a condiţiilor de mediu existente la nivel local) şi de 100.000 lei pentru iniţiative cu grad de inovaţie ridicat.
Toate proiectele vor fi jurizate de o comisie mixtă formată din reprezentanţi KMG Rompetrol şi specialişti din mediul ONG. La evaluarea proiectelor de către juriu, se va avea în vedere motivaţia socială, numărul persoanelor influenţate de problema respectivă, numărul voluntarilor din comunitate care se pot implica în soluţionarea problemei. De asemenea, aplicantul trebuie să stabilească un parteneriat cu autorităţile locale şi să dovedească angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea şi păstrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicaţiei. De asemenea, toate proiectele înscrise vor putea fi votate pe site-ul impreunapentrufiecare.ro şi pe pagina de Facebook a programului. Juriul va da note de la 1 la 5, iar votul publicului va avea o pondere de 25% din nota finală.

Câştigătorii granturilor vor fi anunţaţi în data de 4 august, iar implementarea efectivă a proiectelor selectate trebuie să se realizeze până la 1 aprilie 2015.

Programul ‘Împreună pentru fiecare’ a fost lansat în 2009 ca parte a platformei de CSR Energia vine din suflet. În 2013, au fost selectate pentru implementare 16 proiecte, dintr-un total de 218 iniţiative depuse pe website.

‘Dintre proiectele implementate reamintim înfiinţarea primului centru de reabilitare respiratorie, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, construirea primului centru de stimulare multisenzorială Snoezelen din Bucureşti, ce acordă servicii de îngrijire paliativă pacienţilor cu boli ameninţătoare de viaţă (în parteneriat cu Hospice Casa Speranţei), dotarea cu panouri solare a şcolii Grigore Moisil Năvodari, punerea în funcţiune a unui centru de Servicii Integrate Medico-Psihologice pentru pacienţii cu HIV/SIDA din Romania ce funcţionează în cadrul Spitalului Clinic Dr. Victor Babeş din Bucureşti, program de leadership în protecţia mediului pentru tineri, în Hunedoara (împreună cu Fundaţia Noi Orizonturi)’, se mai arată în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) nu poate lua vacanţă, iar activitatea HoReCa trebuie să aibă prioritate maximă, a declarat, luni, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet....
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Investitorii germani au considerat mult timp Ungaria drept propria lor ogradă, în condiţiile în care constructori auto ...
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Grupul Premier Energy a achiziţionat parcul eolian "Mihai Viteazu" din judeţul Constanţa, o regiune renumită pentru condiţiile ...
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă au salutat descoperirea "interesantă" a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, ...