Cel mai mare moşier al ţării îşi cere insolvenţa

TCE 3 Brazi SRL, compania deţinută de omul de afaceri Culiţă Tărâţă, cel care administrează Insula Mare a Brăilei, şi-a cerut insolvenţa. 
Alina Stanciu - vin, 06 iun. 2014, 07:53
Cel mai mare moşier al ţării îşi cere insolvenţa

TCE 3 Brazi, una dintre firmele aparţinând holdingului TCE 3 Brazi, companie controlată de omul de afaceri Culiţă Tărăţă şi care administrează Insula Mare a Brăilei, a depus la Tribunalul Neamţ cererea de intrare in insolvenţă, potrivit portalului oficial al Instanţelor de Judecată. Cererea a fost înregistrată pe data de 6 iunie. Instanţa nu a stabilit încă momentul primei înfăţişări. Procesul se va desfăşurat în cadrul Secţíei a II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal.

TCE Trei Brazi figurează, potrivit datelor Agenţiei Domeniilor Statului, pe primul loc în ceea ce priveşte datoriile pe care le are de achitat în contul unor redevenţă neplătite de societate de foarte mulţi ani, în acest sens existând şi un proces pe rolul instanţei.

În 2011, Curtea de Casatie si Justitie a decis, prin hotarare irevocabila si definitiva, ca terenul din Insula Mare a Brailei, exploatat din 2001 de „TCE 3 Brazi” SRL Piatra Neamţ trebuie concesionat prin atribuire directă, pe o perioadă de 49 de ani, firmei „Agricost” SRL Iaşi, a lui Constantin Duluţe, care este însă un apropiat a lui Culiţă Tărâţă.

Culiţă Tărâţă, proprietarul TCE 3 Brazi Holding, compania care a avut în arendă terenul din Insula Mare a Brăilei, estimează pentru acest an afaceri de 90-100 de milioane de euro pentru anul acesta, ca urmare a unui an agricol bun din punct de vedere meteorologic. „Culturile arată bine. Şi cantitativ arată bine. Estimez că vom termina anul cu afaceri de 90-100 de milioane de euro la nivel de grup”, a declarat recent pentru ECONOMICA.NET Culiţă Tărâţă.

Din datele Ministerului de Finanţe, TCE 3 Brazi SRL a raportat pentru anul fiscal 2013 o cifră de afaceri netă în valoare de 88 de milioane de lei (19,5 milioane de euro) şi profit net de 5, 5 milioane de lei (1,2 milioane de euro). Compania are 110 salariaţi.

Citeşte şi 

Tărâţă „fixează” preţul de an agricol bun: 200 de euro e tona de grâu. Fermierii nu ar trebui să vândă ieftin

Vom reveni cu amanunte.

 

Te-ar mai putea interesa și
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două state, în zona......
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Într-o lume în care preocupările pentru mediu și eficiența energetică devin tot mai importante, alegerea corectă a ...
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Portofelele sunt folosite pentru a păstra criptomonedele și, datorită lor, fiecare investitor poate fi propria sa „bancă”. ...
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful Eurohold contestă autoritatea CITR, numit lichidator de Tribunal: „Nu a fost desemnat legal”
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful ...
Assen Christov, președintele Eurohold, grupul bulgar din care făcea parte și falimentara Euroins România, contestă agresiv ...