5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 26.06.2014

Grecii de la Intralot vor mai "juca" zece ani la Loteria Naţională, cum explică Transporturile dezastrul de la fondurile europene pe infrastructură, războiul dintre Antene şi cablişti, şi despre cele trei puncte fierbinți pe agenda noului ministru al transporturilor. Citeşte pe larg revista presei din 26 iunie 2014
Economica.net - joi, 26 iun. 2014, 05:00
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 26.06.2014

Bursa: Grecii de la Intralot vor mai „juca” zece ani la Loteria Naţională. Ministrul Finanţelor Ioana Petrescu, consiliat de „Ţuca Zbârcea şi Asociaţii”, a dat mână liberă Loteriei să semneze un nou contract cu grecii de la Intralot.  Contractul de operare a sistemului loteristic va viza jocurile 6/49, 5/40, Joker, Noroc, Noroc Plus, Super Noroc, Pronosport, Pronosport S şi servicii suport. Intralot operează acest sistem de 20 de ani, timp în care a încasat de la compania de stat 7,5% din costul unui bilet. Contractul încheiat în anul 1993 şi prelungit în 2003 a expirat în luna decembrie a anului trecut, când, potrivit surselor noastre, grecii au făcut ofertă ca acesta să fie din nou prelungit, solicitând 2,5% din costul biletului.

ZF: Cum explică Transporturile dezastrul de la fondurile europene pe infrastructură: „Absorbţia se face în a doua parte a anului“. România a atras până la finalul lunii mai doar o treime din cele 4,4 miliarde de euro pe care Comisia Europeană le-a alocat pe programul de finan­ţare cu fonduri europene a infrastructurii de transport (POS-T) pentru perioada 2007-2013. Deşi este într-o cursă contra cro­no­metru, în care mai poate atrage celelalte 3 mld. euro disponibile doar până la finalul lui 2015, statul a autorizat cereri de rambursare a banilor europeni de doar 53 de milioane de euro în primele cinci luni ale anului. „Absorbţia pe POS-T se face în a doua parte a anului“, este justificarea ministrului de­misionar al transporturilor Dan Şova.

Capital – Greaua moștenire: Trei puncte fierbinți pe agenda noului ministru al transporturilor. Unul dintre cele trei proiecte de care “a fugit” Dan Șova este Master Planul General de Transport, document de care depind toate finanțările de la Uniunea Europeană pentru următorii 6-7 ani și mai ales pentru că acest act este punctul de referință pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru următoarele două decenii. La începutul acestei luni, mai exact pe 3 iunie 2014, ministrul demisionar al transporturilor declara că “Raportul final privind Master Planul General de Transport va fi prezentat în data de 30 iunie în Guvern”.

Hotnews – Surse: Antenele vor lua saptamana viitoare o decizie privind posibila iesire din lista „must carry” a statiilor pe care cablistii sunt obligati sa le retransmita. Cablistii ar urma sa plateasca pentru retransmisia posturilor Intact. Actionarii Antena TV Group si Antena 3 S.A., societatile care opereaza posturile de televiziune ale trustului Intact, urmeaza, din informatiile HotNews.ro, sa ia o decizie in privinta iesirii din „must carry” in cadrul unor Adunari Generale, pe 30 iunie. Pana in momentul publicarii acestui articol, reprezentantii de comunicare ai Antena TV Group nu au transmis raspunsuri la intrebarile adresate in urma cu cateva zile de HotNews.ro, pe aceasta tema.

Capital: Războiul parapeţilor ne omoară cu zile. Producătorii români de sisteme de siguranţă rutieră se luptă de pe poziţii total inegale cu fabricanţii din străinătate, în timp ce CNADNR se face că plouă. Între timp, orice accident banal se poate transforma în tragedie.

Agrointeligenta.ro – Asociere în premieră a legumicultorilor pentru a intra în supermarketuri: Producătorul primește banii pe loc, atunci când i se preia marfa.

ZF: Kromberg & Schubert a cumpărat spaţiul fabricii din Arad şi extinde producţia. Producătorul german de componente auto Krom­berg & Schubert, care deţine pe piaţa locală patru fabrici cu afaceri de peste 200 de milioane de euro anul trecut, a decis să cumpere unitatea de producţie din localitatea Chişineu Criş din judeţul Arad, cu intenţia de a-şi extinde activitatea. Germanii aveau închiriată de zece ani hala de producţie aflată pe un teren cu o suprafaţă de 27.000 de metri pătraţi pe care au decis acum să o cumpere, valoarea tranzacţiei fiind estimată la circa 5 milioane de euro. Totodată, germanii cumpără teren adiacent pentru extinderea capacităţii de producţie în cadrul fabricii ce a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 27 de milioane de euro, având aproape 1.000 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan anunță că tramvaiele de pe linia 41 vor circula până la ora trei în noaptea de Înviere
Nicușor Dan anunță că tramvaiele de pe linia 41 vor circula până la ora trei în noaptea de Înviere
În noaptea de Înviere, linia de tramvai 41 va avea un program de funcţionare prelungit, până la ora 03.00, pentru a asigura deplasările către Mănăstirea Caşin, important edificiu de cult......
Antony Blinken: Washingtonul vrea să ofere statelor insulare din Pacific o ofertă mai bună decât cea chineză
Antony Blinken: Washingtonul vrea să ofere statelor insulare din Pacific o ofertă mai bună decât cea chineză
Statele Unite vor să ofere insulelor din Pacific o "alegere mai bună" decât China, chiar dacă Washingtonul singur nu ...
Divizia spaniolă Cupra a grupului Volkswagen a prezentat noi interpretări pentru Formentor și Leon
Divizia spaniolă Cupra a grupului Volkswagen a prezentat noi interpretări pentru Formentor și Leon
Derivată din mai cunoscuta marcă SEAT, Cupra a prezentat în premieră mondială versiuni modificate ale modelelor Formentor ...
România are a treia cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană – Eurostat
România are a treia cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană – Eurostat
Spania este ţara din Uniunea Europeană (UE) cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media ...