FAO: 100 de milioane de oameni, salvaţi de foamete în ultimii 10 ani la nivel global

Circa 805 milioane de oameni suferă de foamete în prezent, la nivel mondial, cu 100 de milioane mai puţin decât în urmă cu 10 ani şi cu 209 de milioane mai puţin decât în urmă cu 20 de ani, a anunţat marţi, la Roma, Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), informează AFP.
Economica.net - mar, 16 sept. 2014, 10:19
FAO: 100 de milioane de oameni, salvaţi de foamete în ultimii 10 ani la nivel global

Această ameliorare, în pofida disparităţilor regionale pronunţate, ar trebui să permită atingerea ‘obiectivelor milenare’, fixate de Naţiunile Unite în anul 2000 şi care prevăd diminuarea până la jumătate, înainte de 2015, a numărului de persoane subnutrite din ţările în curs de dezvoltare.

În schimb, obiectivele mai ambiţioase fixate la summitul privind alimentaţia mondială din 1996, la Roma, de a permite reducerea la jumătate a numărului de persoane subnutrite în întreaga lume, tot până în 2015, nu vor fi probabil atinse, dezvăluie FAO în raportul său anual privind foametea în lume.

Pe plan global, foametea a înregistrat un recul. Astfel, procentul de persoane în stare de subnutriţie a scăzut în ultimul deceniu de la 18,7% la 11,3% din populaţia mondială. Această stare de lucruri este şi mai evidentă în ţările în curs de dezvoltare, unde această proporţie a scăzut de la 23,4% la 13,5%.

Cu toate acestea, progresele înregistrate pe frontul luptei împotriva foametei la nivel mondial maschează profunde disparităţi regionale. Africa subsahariană a progresat puţin în timpul ultimilor ani şi circa o persoană din patru continuă să sufere de foamete în această parte a lumii, constată FAO, Programul Alimentar Mondial (WFP) şi Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD), coautori ai acestui raport anual.

Totodată, potrivit raportului, există câteva motive de speranţă, ca urmare a unui angajament politic crescut pentru contracararea foametei: o puternică creştere economică ameliorează condiţiile de viaţă ale populaţiei în continuă creştere, potrivit acestui raport care dezvăluie că 7 din 10 economii cu cea mai rapidă creştere se află în Africa.

Te-ar mai putea interesa și
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două state, în zona......
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Într-o lume în care preocupările pentru mediu și eficiența energetică devin tot mai importante, alegerea corectă a ...
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Portofelele sunt folosite pentru a păstra criptomonedele și, datorită lor, fiecare investitor poate fi propria sa „bancă”. ...
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful Eurohold contestă autoritatea CITR, numit lichidator de Tribunal: „Nu a fost desemnat legal”
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful ...
Assen Christov, președintele Eurohold, grupul bulgar din care făcea parte și falimentara Euroins România, contestă agresiv ...