1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

News

A doua etapă pentru refacerea plajelor din sudul litoralului începe în 2017. Investiţia se ridică la 800 milioane de euro

Uniunea Europeană va aproba anul acesta proiectul pentru finanţarea celei de-a doua etape de combatere a eroziunii costiere şi reabilitare a plajelor turistice româneşti din sudul litoralului, a declarat marţi Gheorghe Boeru, preşedintele companiei care a supravegheat lucrările de reabilitare şi extindere a plajelor din Mamaia şi Constanţa, anunţă Agerpres. 

24 mai, 2016 | Agerpres

'Anul acesta va fi aprobat de către Uniunea Europeană singurul proiect din România ce depăşeşte valoarea de 500.000.000 euro, aceasta fiind cea de-a doua etapă de reabilitare costieră a litoralului românesc. Aceasta este mult mai mare ca prima şi constă în reabilitarea a 11 loturi noi, începând cu zonele Periboinea şi Edighiol, apoi zona Cazinoului din Mamaia, plajele din Agigea, Eforie, Costineşti, Olimp, Venus, Neptun, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche', a afirmat Gheorghe Boeru la o conferinţă de presă.

Proiectul de mediu, depus de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) la Guvern, pentru a fi aprobat, prevede cofinanţarea, începând din 2017, a unei investiţii totale de aproximativ 800 de milioane de euro, prin care vor fi realizate lucrări de înlăturare a eroziunii costiere, stimulare a depunerilor de aluviuni şi înnisipări, pe o lungime a litoralului de peste 36 de kilometri.

La finalul primei etape de reabilitare a plajelor, încheiată în noiembrie 2016, ABADL a reuşit să obţină extinderea cu 46 de hectare a plajelor prin lucrări de înnisipare realizate în cadrul a cinci zone distincte din Mamaia şi Constanţa.

'Suprafeţele de nisip au fost extinse cu lăţimi de peste 100 metri prin pomparea din adâncuri a peste 3.500.000 mc de nisip, pe lungimea totală de peste 7,3 km de litoral şi construcţia de diguri de protecţie şi diguri submerse, din acropozi. Proiectul a avut o valoare totală de 170.450.084 euro, inclusiv TVA, din care finanţarea nerambursabilă în proporţie de 85,49%, din Fondul European de Coeziune şi 14,51% de la bugetul de stat', a spus Gheorghe Boeru.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO