Miliardarul ceh Petr Kellner, cel care controla Pro Tv, a decedat într-un accident de elicopter

Cel mai bogat om din Cehia, Petr Kellner, a decedat într-un accident de elcopter în acest weekend pe când se afla la schi în Alaska, relatează agențiile internaționale de presă.
Ion Dobreanu - lun, 29 mart. 2021, 09:48
Miliardarul ceh Petr Kellner, cel care controla Pro Tv, a decedat într-un accident de elicopter

Accidentul în care ar fi murit Petr Kellner a avut loc lângă un ghețar din Alaska. Șase persoane, printre care și miliardarul, s-au prăbușit cu elicopterul care îi transporta către zona de schi. O singură persoană a supraviețuit, însă se află în stare gravă, au menționat serviciile de intervenție din Alaska.

Aceeași sursă a declarat că Petr Kellner, alături de un alt ceh, doi ghizi locali și pilotul au decedat în urma prăbușirii elicopterului Airbus AS350 B3 lângă ghețarul Knik.

Primele informații arată că miliardarul ceh se afla cazat la Tordrillo Mountain Lodge, cabană care oferă, contra sumei de 15.000 de dolari / persoană, pachete săptămânale care includ transport către zona de schi cu elicopterul.

„Aceste vești sunt devastatoare pentru personalul nostru, pentru comunitatea în care activăm și pentru familiile celor decedați. În cei 17 ani de operațiuni este prima dată când ne confruntăm cu un astfel de eveniment”, au declarat reprezentanții unității de cazare. Ei au menționat și că Petr Kellner era un oaspete care frecventa des Tordrillo Mountain Lodge.

Petr Kellner a fost cel mai bogat om din Cehia, cu o avere estimată de Bloomberg Billionaires Index la 15,9 miliarde de dolari şi ocupa locul 68 în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

În octombrie 2019, grupul american CME – Central European Media Enterprise – principalul acţionar al PRO TV, cel mai mare canal de televiziune din România, a anunţat că a ajuns la o înţelegere definitivă pentru a fi achiziţionat de PPF, într-o tranzacţie estimată la 2,1 miliarde de dolari.

Miliardarul avea afaceri şi în imobiliare. Parte a Grupului PPF, PPF Real Estate a intrat în România în anul 2016, când a cumpărat clădira de birouri  Metropolis Center, urmată în 2018 de achiziția Crystal Tower. PPF Real Estate oferă servicii complete pentru mai mult de 25 de proiecte la nivel global, iar valoarea activelor administrate depășește 2 miliarde de euro. Compania își desfășoară activitatea în Republica Cehă, Rusia, Olanda, Germania, Marea Britanie, România și SUA, fiind unul dintre cei mai mari investitori imobiliari ai acestor piețe. 

Te-ar mai putea interesa și
Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 11.05.2021
Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 11.05.2021
Euro începe ziua la 4,9270 lei, aproape de maximul istoric înregistrat în faţa leului în luna aprilie....
Tranzacția anului în imobiliare: Atenor a vândut birourile Hermes Business Campus către Adventum Group, un fond condus de profesioniști din Ungaria
Tranzacția anului în imobiliare: Atenor a vândut birourile Hermes Business Campus către Adventum Group, un fond condus ...
Belgienii de la Atenor au anunțat semnarea acordului de vânzare a proiectului de birouri Hermes Business Campus din nordul ...
În scenariul pesimist, rata creditelor neperformante ar putea creşte cu maximum 3% – Daniel Dăianu, preşedinte Consiliul Fiscal
În scenariul pesimist, rata creditelor neperformante ar putea creşte cu maximum 3% – Daniel Dăianu, preşedinte ...
În studiul intitulat “O redresare economică dificilă a început, lupta cu pandemia continuă”, coordonat de Daniel ...
Prețuri record la porumbul românesc. S-a ajuns la maximul ultimilor șapte ani
Prețuri record la porumbul românesc. S-a ajuns la maximul ultimilor șapte ani
Valoarea porumbului românesc urmează trendul internațional și depășește pragul de 240 de euro tona în portul Constanța. ...