Grindeanu: Sunt șanse foarte mari ca la finele anului viitor să circulăm pe A7 Focșani – Buzău UPDATE

Sunt șanse foarte mari ca la finele anului viitor să se circule pe Autostrada Buzău - Focșani (A7), construită de UMB, potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Anemona Andone - mar, 12 sept. 2023, 12:12
Grindeanu: Sunt șanse foarte mari ca la finele anului viitor să circulăm pe A7 Focșani - Buzău UPDATE

„Avem toate premizele ca la sfârșitul anului viitor să putem să circulăm pe Focșani – Buzău. Sunt șanse foarte mari. S-a ajuns foarte sus și cu stratul de stabilizare și cu toate lucrurile care țin de partea dificilă a celor patru tronsoane”, a declarat șeful Transporturilor.

Conform datelor CNAIR, termenele de finalizare a lucrărilor pentru loturile 1 și 4 din A7 Buzău – Focșani sunt în august 2024, iar pentru loturile 2 și 3 sunt în aprilie 2025.

Ministrul Transporturilor a constatat un „ritm foarte bun de lucru” al constructorului român care lucrează pe 10 din cele 13 loturi ale A7 (de la Buzău la Pașcani), finanțate prin PNRR. Autostrada Moldovei (A7) va reprezenta coloana vertebrală a infrastructurii rutiere din Regiune și va fi unul dintre principalele motoare de dezvoltare economică.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a menționat la rândul său că, deși lucrările au început anul acesta, printr-o mobilizare exemplară și un ritm de lucru susținut, s-a ajuns la un stadiu fizic mediu de peste 20% pe întreg sectorul Buzău – Focșani al A7.

„Situația din teren mă face să cred că la finalul anului 2024 se va putea deschide circulația pe primii kilometri de autostradă dintre Buzău și Focșani”, a subliniat Pistol.

Autostrada Buzău – Focșani (82,44 km), este finanțată prin PNRR.

Tronsonul 1 Buzău – Vadu Pașii (4,6 km)
Stadiul fizic – 20%

Tronsonul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat (30,8 km)
Stadiul fizic – 20%

Tronsonul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni (36,1 km)
Stadiul fizic – 22%

Tronsonul 4 Mândrești Munteni – Focșani (10,94 km)
Stadiul fizic – 24%

Potrivit termenelor contractuale, la finalul anului 2025 românii vor putea circula pe autostradă și între Focșani și Bacău (alți 95,9 km). Și pe cele 3 șantiere ale acestui sector de autostradă constructorul român este bine mobilizat în teren.

Între Bacău și Pașcani (77,38 km) constructorul este în etapa de organizare a șantierului, a relocărilor de utilități și a decopertării stratului vegetal. În scurt timp vor începe lucrările de construcție propriu – zise. Și aici termenele contractuale pentru darea în circulație este tot finalul anului 2025, potrivit datelor de la Transporturi.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...