ACAROM: Creștere cu 33,3% a pieței autoturismelor noi din România

Datele ACAROM și DRPCIV cu privire la înmatriculările de autoturisme noi în septembrie arată o creștere 33,38% față de aceeași lună a anului trecut.
Robert Stan - lun, 03 oct. 2022, 16:34
ACAROM: Creștere cu 33,3% a pieței autoturismelor noi din România

Raportul Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), bata pe datele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) arată că în septembrie au fost înmatriculate în România 11.927 de mașini noi, valoare corespunzătoare unei creșteri cu 33,38% față de septembrie 2021.

Această majorare a înmatriculărilor este binevenită pentru o piață care în cele trei luni anterioare – iunie, iulie și august – a înregistrat scăderi de 6,63%, 21,91% și 22,26%. În plus, ea demonstrează că opiniile unor actori din piață, care estimau un recul continuu până spre finalul anului, sunt, deocamdată, fără temei.

De altfel, grație creșterii din primele luni ale anului și a celei din septembrie, după primele nouă luni din 2022 piața auto românească se menține în zona pozitivă cui o creștere de 7,94% față de perioada similară din 2021. În total, în perioada ianuarie – septembrie din 2022 au fost înmatriculate în România 95.276 de mașini noi.

În cazul autoturismelor second-hand înmatriculate pentru prima dată în România, luna septembrie nu a fost tocmai bună, piața scăzând cu 18,63% până la 28.579 unități.

Astfel, totalul primelor opt luni pentru piața mașinilor de ocazie a atins 241.992 unități, în scădere cu 20,69 % față de perioada similară din 2021, respectiv 305.140 unități.

Te-ar mai putea interesa și
Datoriile neplătite la timp de stat au crescut în septembrie
Datoriile neplătite la timp de stat au crescut în septembrie
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu 2,2%, în septembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, la 312,53 milioane de lei, de la 305,78 milioane de lei, conform datelor publicate pe......
Polonezii  scot cărbune din propriile grădini, o afacere foarte profitabilă în actuala criză energetică
Polonezii scot cărbune din propriile grădini, o afacere foarte profitabilă în actuala criză energetică
Şoferul de taxi polonez Grzegorz spune că telefonul său sună tot timpul, fiind foarte solicitat pentru serviciile sale, ...
Macron va căuta la Washington ajutor pentru Europa în fața concurenței chineze
Macron va căuta la Washington ajutor pentru Europa în fața concurenței chineze
Preşedintele francez Emmanuel Macron va fi primit săptămâna viitoare de omologul său american Joe Biden în cursul unei ...
Peste jumătate din mașinile second-hand aduse în România au fost avariate înainte
Peste jumătate din mașinile second-hand aduse în România au fost avariate înainte
Una din cinci maşini rulate din România au kilometrajul modificat, iar mai bine de jumătate dintre acestea au fost avariate, ...