1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

News

Acord în Franța făcut de Orban: Orano va proiecta construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Premierul Ludovic Orban a zis azi după întâlnirea cu premierul francez Jean Castex că s-a semnat un acord de colaborare intre Nuclearelectrica și Orano pentru proiectarea construcției reactoarelor 3 si 4 si reparatia capitala si modernizarea reactorului 1.
 
26 oct, 2020 | ECONOMICA.net

"Azi Nuclearelectrica a semnat un acord cu Orano, în cadrul parteneriatului strategic România - Franța, pentru proiectarea construcției reactoarelor 3 și 4 și pentru modernizarea și reparația capitală a reactorului 1 de la Cernavodă", a declarat azi premierul Ludovic Orban, după întâlnirea oficială cu premierul Franței Jean Castex, la Paris.

România a semnat recent la Washington un acord  cu SUA pentru  construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și în recondiționarea unității 1. Este un proiect în valoare de opt miliarde de dolari coordonat de una dintre cele mai mari firme de construcții din Statele Unite. Vor participa și companii din țara noastră, dar și din Franța și Canada. Acordul interguvernamental care pune în mișcare acest proiect a fost semnat vineri, la Washington, de ministrul economiei, Virgil Popescu, și omologul său american.

Orano este o companie multinațională cu sediul în Châtillon, Hauts-de-Seine, Franța, deținută în trecut de Areva și aflată acum sub controlul statului francez. Compania are activități în tot ciclul nuclear, de la exploatarea uraniului (al doilea producător din lume), îmbogățire, logistică, inginerie, reciclarea combustibilului uzat, decomissioning de unități nucleare. Are 16.000 de angajați.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO