Acţiuni de ecologizare în Parcul Natural „Porţile de Fier”

În toate cele 18 rezervaţii naturale ale Parcul Natural 'Porţile de Fier' au demarat, sâmbătă, acţiuni de ecologizare prin care se colectează deşeurile depozitate necontrolat în sectorul albiilor râurilor sau a zonelor de agrement, a declarat pentru AGERPRES directorul Marian Jiplea.
Economica.net - sâm, 19 apr. 2014, 16:34
Acţiuni de ecologizare în Parcul Natural

Potrivit sursei citate, în atenţia lucrătorilor administraţiei parcului se află, mai ales, ariile protejate Balta Nera, Divici-Pojejena, Cazanele Mari şi Cazanele Mici, unde Dunărea antrenează în curgerea ei diverse deşeuri, iar turiştii nu respectă recomandările rangerilor şi nu strâng resturile de alimente rezultate în timpul popasurilor prin aceste locuri.

‘Începe sezonul estival şi pe traseele turistice stabilite pe suprafaţa parcului, de 124.293 hectare, se vor aventura mii de iubitori de natură şi drumeţie. Aceştia trebuie să găsească apele curate, siturile naturale nepoluate cu PET-uri sau alte deşeuri’, a precizat Jiplea.

În context, el a arătat că până în acest moment au fost stânse peste 20 metri cubi de gunoaie, la această activitate dându-şi concursul şi elevii şi persoanele beneficiare ale ajutorului social din localităţile situate în perimetrul Parcului Natural ‘Porţile de Fier’.

‘Specialiştii noştri au identificat în ariile protejate ale acestuia 171 de asociaţii vegetale, 34 specii faunistice aparţinând clasei Mammalia, 205 specii de păsări, 14 specii de amfibieni şi 17 specii de reptile’, a afirmat Jiplea.

Şeful Parcului Natural ‘Porţile de Fier’ a mai arătat că multe dintre aceste elemente ale florei şi faunei din sud-vestul României se află pe lista roşie a Uniunii Europene, ele aflându-se pe cale de dispariţie sau în pericol.

 

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...