1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

News

Acţiunile Conpet vor fi tranzacţionate la categoria I a BVB din 5 septembrie

Compania naţională de transport al ţiţeiului, Conpet, va fi listată la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 5 septembrie, în acest moment acţiunile companiei fiind tranzacţionate pe piaţa Rasdaq, a declarat joi Liviu Ilaşi, director general al companiei.

29 aug, 2013 | Agerpres

'Devenim astfel jucători într-un ring unde nu ajung decât premianţii. Consider că avem capabilitatea să facem acest pas. De ce acum? Societatea noastră este solidă şi strategică pentru economia românească şi pentru piaţa petrolieră. Avem proiecte care au nevoie de finanţare, iar cea mai bună metodă pentru a atrage această finanţare este piaţa de capital', a precizat Ilaşi.

El a amintit şi avantajele legate de îmbunătăţirea imaginii unei companii tranzacţionate la categoria I pe bursă.

'Dacă eşti acolo unde sunt marile companii, comportamentul este altul, este vorba despre transparenţa şi deschiderea către piaţă şi mass-media. Comportamentul managementului este cu totul altul. Presiunea listării asupra managementului este benefic pentru rezultatele companiei', a continuat şeful Conpet.

El se aşteaptă ca, imediat după listare, interesul investitorilor pentru acţiunile companiei să crească.

'Se întâmplă pentru că era absolut necesar. Este un moment istoric pentru Conpet', a mai spus Ilaşi.

Acesta a adăugat că transportatorii din sectorul gazelor şi al electricităţii, respectiv Transgaz şi Transelectrica, sunt deja listaţi la bursă, astfel că era timpul ca şi transportatorul de ţiţei să li se alăture.

Conpet operează sistemul naţional de transport al ţiţeiului, gazolinei şi etanului lichid prin conducte. Ministerul Economiei deţine 58,7% din acţiunile companiei, Fondul Proprietatea are o participaţie de 29,7%, iar 11,5% reprezintă pachetul tranzacţionat pe bursă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO