Acţiunile europene au închis în creştere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de joi în creştere, după ce preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a reiterat că dobânile vor fi menţinute la un nivel scăzut o lungă perioadă de timp, transmite Bloomberg.
Economica.net - joi, 05 sept. 2013, 17:24
Acţiunile europene au închis în creştere

Rezerva Federală (Fed) din SUA a estimat la rândul ei că redresarea economiei americane se înscrie între modestă şi moderată.

Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu 0,7%.

„Comentariile lui Draghi întăresc opinia că băncile centrale nu se grăbesc să crească dobânzile şi să agite pieţele”, a declarat Justin Urquhart Stewart, manager de fonduri la Seven Investment Management în Londra.

BCE a menţinut joi dobânda de politică monetară la minumul record de 0,5%.

Economia zonei euro a aansat cu 0,3% în trimestrul al doilea, iar indicatorii recenţi arată că redresarea va continua în semestrul al doilea.

„Totuşi, se menţin riscurile legate de perspectivele economiei zonei euro. Consiliul guvernatorilor BCE se aşteaptă ca dobânda cheie să rămână la actualul nivel sau chiar mai jos o lungă perioadă de timp”, a spus Draghi într-o conferinţă de presă la Frankfurt.

Banca Angliei a menţinut la rândul ei dobânda de politică monetară la nivelul de 0,5% şi nu a adus modificări programului de achiziţii de obligaţiuni, în valoare de 375 de miliarde de lire sterline.

În SUA, cheltuielile mai mari pentru cumpărarea de maşini şi locuinţe au susţinut un ritm modest până la moderat al expansiunii economice, în perioada iulie-august, potrivit Fed.

Comitetul pentru relaţii Externe al Senatului american a votat miercuri în favoarea autorizării unor atacuri militare limitate în Siria, primul pas către un sprijin al Congresului. Rezoluţia urmează să fie discutată în plenul Senatului săptămâna viitoare.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni membre ale Stoxx 600 a fost cu 35% mai mare decât media ultimelor 30 de zile.

Indicii naţionali au avansat pe 16 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. CAC 40 al bursei din Paris a urcat cu 0,7%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,5%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 0,9%.

Acţiunile Peugeot au crescut cu 5,4%, directorul general al grupului anticipând creşterea cotei de piaţă în trimestrul al treilea.

Componenta auto din Stoxx 600 a avut cea mai bună evoluţie în indice. Titlurile BMW au urcat cu 6%, la cel mai ridicat nivel din 1992. Acţiunile VW au avansat cu 1,2%, iar Renault cu 5,8%.

Acţiunile Telecom Italia au crescut cu 8,4%, după ce publicaţia La Repubblica a relatat că omul de afaceri egiptean Naguib Sawiris ar putea cumpăra o participaţie la operatorul telecom.

Te-ar mai putea interesa și
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Cea mai mare companie auto rusească, Avtovaz, a început asamblarea maşinilor Lada în Azerbaidjan, intenţionând să producă până la 1.500 de vehicule în acest an, a anunţat vineri......
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea ...
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane de lei în doi ani și jumătate
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane ...
MAMBricolaj Ghencea, cel mai nou magazin al rețelei care comercializează materiale și accesorii pentru mobilă, brand ...
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de ...